Μπισμπίκης: «Δεν μπήκα στο Εθνικό, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο»

Όσα αποκάλυψε ο ηθοποιός για τις σπουδές του

Δείτε όσα είπε ο Βασίλης Μπισμπίκης

Ο Βασίλης Μπισμπίκης ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που μίλησαν στην εκπομπή Mega Stories και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου για τις κινητοποιήσεις των ηθοποιών σε σχέση με την υποβάθμιση των πτυχίων τους

Μπισμπίκης για ζεϊμπέκικο Βανδή: «Ας είναι η ξεφτίλα μου ατελείωτη…»

Η δημοσιογράφος αναφερθήκε στο νέο προεδρικό Διάταγμα. «Αντιδράμε για την ηθική και την αξιοπρέπεια, των ανθρώπων που σπουδάσαμε και περάσαμε χρόνια μέσα σε σχολές για να πάρουμε ένα πτυχίο του ηθοποιού και πλέον δεν υφίσταται αυτό το πράγμα, γίνεται ένα χαρτί Λυκείου, αλλά πάνω από αυτό νιώθεις ότι αυτοί οι άνθρωποι που έχουν την ευθύνη για όλο αυτό, δε σε σέβονται. Όσο περνάει ο καιρός αυτό που βλέπουμε όλο και περισσότερο είναι ότι απαξιώνουν τον πολιτισμό και την υποκριτική. Δε σε ακούνε κιόλας να μιλήσεις για τα προβληματα. Σε απαξιώνουν κι αυτό είναι το χειρότερο. Αυτό είναι που σε κάνει να είσαι στα κάγκελα. Οι καταλήψεις κι οι διαδηλώσεις είναι μια από τις λύσεις. Και το θέατρο να κλείσει κι η τηλεόραση κι οι ηθοποιοί να απεργήσουν. Είναι λύσεις. Είναι ένας τρόπος για να πιέσεις μια κατάσταση», ανέφερε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Ο Βασίλης Μπισμπίκης με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου έξω από το θέατρο Rex

Ο Βασίλης Μπισμπίκης με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου έξω από το θέατρο Rex

«Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το Λύκειο, αλλά το γυμνάσιο. Μέσα από τα εξαιρετικά ταλέντα του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσα εξετάσεις και πέρασα σε μια ιδιωτική σχολή και πήρα το πτυχίο του ηθοποιού. Δεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο. Τώρα σου λένε και να έχεις τελειώσει, είναι σαν να έχεις χαρτί Λυκείου. Δεν είναι παράλογο αυτό;», συνέχισε. 

Μπισμπίκης: Όταν περιέγραφε τον έρωτά του για την πρώην γυναίκα του

«Η δουλειά αυτή έχει την ανασφάλεια έτσι κι αλλιώς… Παλεύουμε για τις συλλογικές συμβάσεις… Ποιες θεσούλες στο Δημόσιο; Είναι καθαρά για την αξιοπρέπειά μας. Δεν είναι για το χρήμα αυτό που γίνεται για να πάρουμε 170 ευρώ παραπάνω. Είναι απέναντί σου κάποιοι άνθρωποι που κάνουν πόλεμο στον πολιτισμό και στην Τέχνη. Έχουν βεντέτα, πόλεμο μαζί μας. Θα το πάμε στα άκρα, με κινητοποιήσεις, απεργίες, να μας ακούσουν πραγματικά. Για μένα μια πρόταση θα ήταν να μη συμμετέχουν οι καλλιτέχνες στο Φεστιβάλ των Αθηνών. Να μη γίνει καθόλου. Δεν είναι πληγή να μη μας αναγνωρίζουν τα πτυχία; Πρέπει να τα βάλουμε σε μια ζυγαριά. Διεκδικούμε κάτι. Είναι σημαντικό για τους νέους, αυτοί είναι το μέλλον… Πρέπει να γίνει τώρα μια θυσία», συμπλήρωσε ο Βασίλης Μπισμπίκης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top