Κραυγή απόγνωσης από γνωστό τραγουδιστή: «Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ»

«Αν πάθω κάτι κακό, θα είναι από την οικονομική δυσχέρεια που βρίσκομαι»

Δείτε βίντεο για τον Τέρη Χρυσό από το Breakfast@Star

Κραυγή απόγνωσης κι απελπισίας από τον τραγουδιστή Τέρη Χρυσό, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

«Θέλω να πεθάνω για να λυτρωθώ. Δεν αξίζει τέτοια ζωή για κανένα καλλιτέχνη με αυτήν τη σύνταξη που παίρνουμε. Έχω φτάσει στα όριά μου. Το μόνο που σκέφτομαι καθημερινά είναι ο θάνατος», είπε με πόνο ψυχής στην εφημερίδα Espresso.

Τέρης Χρυσός: «Ευτυχώς δεν αλλοιώθηκα σε βαθμό κακουργήματος!»

Ο Τέρης Χρυσός τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, λέγοντάς του με τρεμάμενη φωνή: «Πήρα εσάς να καταγγείλω όσα βιώνω. Αν πάθω κάτι κακό, σίγουρα θα είναι από την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκομαι, κ. Νικόλιζα. Δε ζητάω τον οίκτο κανενός. Ούτε ελεημοσύνη. Ζητάω απλά δικαιοσύνη στις συντάξεις που παίρνουν οι καλλιτέχνες. Είναι συντάξεις πείνας. Δεν ξέρω πώς τα βγάζω πέρα».

Η καριέρα του Τέρη Χρυσου μετράει πολλές... δεκαετίες!

Η καριέρα του Τέρη Χρυσου μετράει... έξι δεκαετίες! /Φωτογραφία NDP Photo Agency

«Επαιρνα σύνταξη του ΙΚΑ. Πλήρωνα κανονικά τα ένσημά μου για 40 ολόκληρα χρόνια. Η σύνταξη που μου είχαν βγάλει ήταν 600 ευρώ. Κάποια στιγμή η σύζυγος του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιώργου Μουζάκη με παρότρυνε να πάω να καταθέσω τα χαρτιά μου για να παίρνω και την τιμητική σύνταξη που είχε θεσπίσει παλιότερα η Μελίνα (σ.σ. Μερκούρη). Ετσι κι έγινε. Εγκρίθηκε η τιμητική σύνταξη, όμως βγήκε ένας νόμος επί υπουργείας Βενιζέλου που έλεγε “όποιος λαμβάνει τιμητική σύνταξη δεν έχει το δικαίωμα να παίρνει σύνταξη του ΙΚΑ”. Και μου κόβουν τη σύνταξη του ΙΚΑ, με αποτέλεσμα να μείνω με τα 690 ευρώ της τιμητικής σύνταξης.

Και δεν είναι μόνο αυτό: Το σπίτι των 55 τετραγωνικών όπου μένω το έχει προσημειώσει το ΙΚΑ, γιατί μετά μας ζητούσαν πίσω αναδρομικά τα χρήματα της εξτρά σύνταξης. Εγώ δεν είχα να τα δώσω, με αποτέλεσμα να προσημειωθεί το μοναδικό ακίνητο που είχα», συνέχισε.

Η Ντόρα Μπακογιάννη απαντά για πρώτη φορά για τον Τέρη Χρυσό

Ο Τέρης Χρυσός με τον φίλο του, Σπύρο Μπιμπίλα /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Τέρης Χρυσός: «Πληρωνόμασταν ελάχιστα»

Στη συνέχεια αποκάλυψε: «Στην άκρη δεν έχω κανένα κομπόδεμα. Οι καλλιτέχνες του ελαφρού τραγουδιού πληρωνόμασταν ελάχιστα. Έτσι, προκειμένου να μην ενοχλήσω κανέναν όταν θα φύγω από τη ζωή, αποφάσισα κι απευθύνθηκα στον οργανισμό Ερατώ που διαχειρίζεται τα συγγενικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Τους είπα, λοιπόν, ότι στην περίπτωση θανάτου μου να αναλάβουν αυτοί τα έξοδα της κηδείας μου από τα πνευματικά δικαιώματα».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top