Ελπί-ΖΩ: Δεκάδες επώνυμοι στηρίζουν την καμπάνια για τον παιδικό καρκίνο

«Ελπί-ΖΩ να γίνεις κι εσύ δότης μυελού των οστών»

Ένα λεύκωμα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον παιδικό καρκίνο και την ενημέρωση σχετικά με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι το επόμενο έργο της ομάδας του Kοita

100 δημοφιλείς καλλιτέχνες φωτογραφήθηκαν χωρίς μαλλιά, σε μια ιδέα της εκδότριας του Kοita, Μαριάμ Νίκου ως σύγχρονα αναγεννησιακά πορτρέτα.

Ανάμεσα στους 100 δημοφιλείς καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τραγουδιστές που πόζαραν στον φακό του φωτογράφου Πάνου Ζουλάκη είναι ο Γιάννης Τσιμιτσέλης κι η σύντροφός του Κατερίνα Γερονικολού, ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Νίκος Βουρλιώτης, η Ευρυδίκη, ο Πασχάλης Τσαρούχας, η Παναγιώτα Βλαντή, ο Γιάννης Σπαλιάρας, ο Toni Sfinos, η Υρώ Λούπη, ο Φίλιππος Σοφιανός και πολλοί άλλοι.

Το μεγαλόπνοο φωτογραφικό project ξεκίνησε εδώ και ένα χρόνο περίπου κι ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο. Η εν λόγω καμπάνια έκανε αίσθηση στις καρδιές των Ελλήνων και την αγκάλιασαν πολύ θερμά.

Για το λόγο αυτό στις 12/12 και ώρα 19:00 θα γίνει η παρουσίαση του λευκώματος στο Tokyo παρουσία του ΕΟΜ, (οργανισμός Μεταμοσχεύσεων) και του Οράματος Ελπίδα. Θα υπάρχουν περίπτερα περισυλλογής σάλιου στην είσοδο έτσι ώστε άμεσα να μπορεί κάποιος να γίνει άμεσα δότης μυελού των οστών. 

Η ομάδα του Koita ένιωσε επιτακτική την ανάγκη να αναλάβει δράση σχετικά με τον καρκίνο που συνεχίζει να αποτελεί μια μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας.

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών σήμερα θεωρείται η ασφαλέστερη κι αποτελεσματικότερη θεραπεία για πληθώρα ασθενών παιδικής ηλικίας. Ο εθελοντής δότης θα κάνει ένα δώρο ζωής σε έναν παιδί  που πάσχει από καρκίνο του αίματος (συνήθως λευχαιμία ή λεμφώματα) ή άλλα αιματολογικά νοσήματα προσφέροντας λίγο σάλιο, λίγα κύτταρα και λίγο από τον χρόνο του. 

Ο βασικός στόχος είναι να εξαλειφθεί η άγνοια κι ο φόβος σχετικά με τις διαδικασίες μεταμόσχευσης, ώστε ο κόσμος να ενημερωθεί σωστά και να δραστηριοποιηθεί. Το μόνο που χρειάζεται για να γίνει κανείς δότης είναι να δώσει λίγο σάλιο κι όταν βρεθεί συμβατός θα μπορέσει να χαρίσει ζωή σε ένα παιδί με μια απλή διαδικασία που μοιάζει με την αιμοδοσία! 

Με σύνθημα «Ελπί-ΖΩ να γίνεις και εσύ δότης» οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες έδωσαν δυναμικό «παρών» σε αυτήν την προσπάθεια, όπου φωτογραφίζονται χωρίς μαλλιά για να εξαλείψουν την στερεοτυπική πεποίθηση ότι η εικόνα αυτή είναι συνώνυμη της αρρώστιας.

Η εικόνα μας χωρίς μαλλιά, είναι η εικόνα ενός συνανθρώπου που αντιμετωπίζει με δύναμη κι αξιοπρέπεια μια παροδική δύσκολη στιγμή στη ζωή του!

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top