Γιάννης Σμαραγδής: Συντετριμμένος στην κηδεία της συζύγου του, Ελένης

Τελευταία κλακέτα για την Ελένη Σμαραγδή

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι η εξόδιος ακολουθία για την Ελένη Σμαραγδή, τη σύντροφο στη ζωή και στην τέχνη του Γιάννη Σμαραγδή. 

Η Ελένη Σμαραγδή ήταν συνοδοιπόρος αλλά και η ψυχή των έργων του σπουδαίου σκηνοθέτη, από το 1988 ήταν παραγωγός σε ταινίες που έχουν «μιλήσει» στο ελληνικό και διεθνές κοινό όπως: «Καζαντζάκης», «El Greco», «Ο Θεός Αγαπάει Το Χαβιάρι», «Καβάφης».   

Γιάννης Σμαραγδής: Συντετριμμένος στην κηδεία της συζύγου του, Ελένης

Γιάννης Σμαραγδής

Ο πολυβραβευμένος δημιουργός μαζί με τον γιο τους Αλέξανδρο και με πόνο βουβό αλλά βαθιά συγκινημένος αποχαιρέτησε το «τριζάτο κορίτσι», όπως την έλεγε που γνώρισε πριν πενήντα χρόνια σε ένα λεωφορείο και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να είναι μαζί της…        

Στο τελευταίο αντίο έδωσαν το παρών άνθρωποι της 7ης τέχνης αλλά και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου ανάμεσα τους οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας, Χάρης Ρώμας,  Γιώργος Τσεμπερόπουλος, Λουκίλα Καρρέρ – Πλέσσα,  Εύη Κυριακοπούλου, Χαρης Παπαδόπουλος, Νίκη Σταύρου.       

Λίγες μέρες πριν έπεσαν οι τίτλοι τέλους για την Ελένη Σμαραδγή και ήταν τότε που ο Γιάννης Σμαραγδής την αποχαιρέτησε από καρδιάς  «Ήταν Άγγελος με φτερά, που μου τα δάνειζε κάθε φορά που έκανα μια ταινία. Σαν Άγγελος έφυγε».  

Στην πολύχρονη πορεία της η Ελένη Σμαραγδή βραβεύτηκε και στις 2 πλευρές του Ατλαντικού:  Ως παραγωγός για την ταινία Καζαντζάκης απέσπασε το Grand Remi Award αλλά και τιμήθηκε με το βραβείο ΑΡΤΕΜΙΣ από το Ευρωπαϊκό-Αμερικανικό Συμβούλιο γυναικών.  

Για το έργο El Greco κέρδισε το Α΄ Κρατικό βραβείο καλύτερης ταινίας ενώ της απονεμήθηκε τιμητική διάκριση από το Σύνδεσμο Γυναικών Ηρακλείου Κρήτης για την ταινία – αφιέρωμα στον διεθνή Θεοτοκόπουλο.   

To 2009 η Σμαραγδή επιμελήθηκε την μόνιμη έκθεση «El Greco –Επιστροφή στην Πατρίδα» στην Πύλη Βηθλεέμ του Ηρακλείου Κρήτης. 

Όλγα Κεφαλογιάννη, Μίνως Μάτσας

Όλγα Κεφαλογιάννη - Μίνως Μάτσας

 

ΕΛΓΚΑ ΝΤΑΙΦΑ

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top