Κιμούλης για Δούκα: Η απόπειρα να καπηλευθεί το #metoo είναι αποτροπιαστική

Τα χρήματα που ζητάει ο ηθοποιός από το ΣΕΗ

Δείτε το ρεπορτάζ από την εκπομπή Το Πρωινό

Σε αγωγή 200.000 ευρώ προχώρησε ο Γιώργος Κιμούλης κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) κι απόσπασμά της προβλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Πρωινό.

Γιώργος Κιμούλης: Σε αδιέξοδο η συνάντηση με τη Δούκα για εξωδικαστική λύση

Ο ηθοποιός στην αγωγή του αναφέρεται και στη Ζέτα Δούκα, η οποία πριν από ενάμιση χρόνο τον κατήγγειλε δημόσια για κακοποιητική συμπεριφορά, όταν είχαν συνεργαστεί, πριν από 13 χρόνια στην παράσταση Πιο Κοντά (Closer).

«Στην περίπτωση της κ. Δούκα, η οποία 13 ολόκληρα χρόνια μετά με κατήγγειλε ψευδώς και… τηλεοπτικώς (!) για σωματική βλάβη, δεν προσκόμισε ούτε ένα στοιχείο, μια κλήση προς την αστυνομία, ένα ιατρικό έγγραφο ή πιστοποιητικό, έστω μια σελίδα από ένα προσωπικό ημερολόγιο στο οποίο κατέγραψε, με ημερομηνία, το συμβάν εναντίον της. Μια κατά τα άλλα δυναμική και χειραφετημένη γυναίκα, απλώς μούδιασε και υπέμεινε το βίαιο περιστατικό, στο οποίο ήταν δήθεν παρόντες οι άλλοι δύο συνάδελφοί της (οι οποίοι αντί για μάρτυρες εμφανίζονται για λόγους σκοπιμότητας, αριβισμού και ψευδεντυπωσιασμού ως καταγγέλλοντες), οι οποίοι μούδιασαν κι εκείνοι και δεν άρθρωσαν μια κραυγή, μια φωνή, μια επίκληση βοήθειας, παρά κοίταζαν τον δήθεν μαινόμενο ενάγοντα.

Ο Γιώργος Κιμούλης και η Ζέτα Δούκα σε πρεμιέρα το 2007, έναν χρόνο πριν συνεργαστούν θεατρικά /Φωτογραφία NDP Photo Agency

Σημειώνεται δε ότι η ακτιβίστρια κ. Δούκα κατά το παρελθόν είχε παρακινήσει ανθρώπους να καταγγείλουν σεξουαλική βία, γεγονός που σημαίνει ότι ουδέποτε αισθάνθηκε σε μειονεκτική θέση, διαφορετικά πώς παρακινεί τους υπολοίπους όταν η ίδια είναι παθούσα, άνευ καταγγελίας;;; Το κίνημα #metoo, το οποίο ξεκίνησε με την καταγγελία της πρωταθλήτριας της Ελλάδας Σοφίας Μπεκατώρου, έχει ως στόχο να ωθήσει γυναίκες οι οποίες έχουν πέσει θύματα βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν και να καταγγείλουν τις ειδεχθέστατες αυτές εγκληματικές ενέργειες τις οποίες έχουν δεχθεί, πλείστες ούσες ανήμπορες να αντιδράσουν και “κουβαλώντας” το ψυχικό και σωματικό φορτίο ενός εγκλήματος το οποίο τις ατιμάζει, τις “υποδουλώνει” κι εν τέλει μπορεί να τις οδηγήσει στην εσωστρέφεια και τη σιωπή.

Το σχόλιο της Ζέτας Δούκα για την απόφαση του ΣΕΗ να διαγράψει τον Κιμούλη

Η απόπειρα της καταγγέλλουσας να καπηλευθεί ένα κίνημα με σοβαρό σκοπό, ήτοι την αποκάλυψη βιαστών κι εγκληματιών, οι οποίοι διέπραξαν εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, είναι τουλάχιστον αποτροπιαστική για την ίδια και ταυτόχρονα καταδεικνύει την ασέβειά της προς τους σκοπούς του κινήματος αυτού, μετατρέποντας η ίδια τον σοβαρό αυτού σκοπό σε ίδιο σκοπό αριβισμού κι επαγγελματικής καπηλείας.

«Έχω στοιχεία. Η Ζέτα Δούκα είχε δηλώσει πως δεν έχει κακοποιηθεί ποτέ»

Μάλιστα η καταγγέλλουσα, δείχνοντας απόλυτη ασέβεια σε γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση κι έχουν πέσει θύματα βιασμού, τόλμησε να εξομοιώσει εντελώς ανόμοιες πράξεις, κάνοντας την εξής δήλωση: “…η ιστορία της ψυχολογικής και λεκτικής βίας, επαναλαμβάνω, η οποία δεν είναι καθόλου λιγότερη και σοβαρότερη από τη σεξουαλική και τη σωματική…”. Με λίγα λόγια η καταγγέλλουσα, ως ένδειξη καπήλευσης, δε διστάζει να τοποθετήσει στην ίδια βαθμίδα το έγκλημα του βιασμού και το έγκλημα της εξύβρισης!!!», αναφέρει ο Γιώργος Κιμούλης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top