Αύγουστος Κορτώ: «Δίχως τον σύζυγό μου δε θα υπήρχε κανένα κίνητρο...»

Η απόπειρα αυτοκτονίας, η ψυχοθεραπεία και η σχέση του με το αλκοόλ

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον σύζυγό του, στη σχέση του με το αλκοόλ, στην απόπειρα αυτοκτονίας και για το πόσο τον βοήθησε η ψυχοθεραπεία να βρει τις ισορροπίες του. 

Γνωστός Έλληνας συγγραφέας αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει!

«Τη στιγμή που μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να μιλάμε ανοικτά και δημόσια, σκέφτομαι πως τη δεκαετία του ’90 η ιδέα του να είχα ένα μέσο που μου επέτρεπε να μιλήσω για την ομοφυλοφιλία μου και να έχω αντιδράσεις – όχι απλά φιλικές αλλά αγαπητικές, υποστηρικτικές – θα μου φαινόταν παράδοξο».

Όπως σχολίασε ο γνωστός ηθοποιός Αύγουστος Κορτώ σε πρόσφατη συνέντευξή του: «Πλέον βρίσκομαι σε μια ισορροπία που πριν δέκα, δεκαπέντε χρόνια δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα»

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μετά την απόπειρα του 2018, τη νοσηλεία και τη σταδιακή ρύθμιση, ψυχοθεραπευτική και ψυχοφαρμακευτική, έχω τύχει την πολύτιμη για τους ψυχικά νοσούντες νορμοθυμία. Δεν έχω, δηλαδή, τα σκαμπανεβάσματα και η σχέση μου με το αλκοόλ παραμένει υγιής και κοινωνική, όχι παθολογική όπως ήταν. Φροντίζω όσο μπορώ τον εαυτό μου, όχι τόσο όσο θα έπρεπε και βρίσκομαι σε μια ισορροπία που πριν δέκα, δεκαπέντε χρόνια δεν φανταζόμουν ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα».

Αύγουστος Κορτώ: Μην τους αποκαλούμε εμπρηστές, ας λέμε απευθείας δολοφόνος

Ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στον σύζυγό του, στην απόπειρα αυτοκτονίας και τη σχέση του με το αλκοόλ, καθώς και για το πόσο τον βοήθησε η ψυχοθεραπεία να βρει τις ισορροπίες του

«Όλα βοηθούν, η δουλειά και φυσικά ο Τάσος. Χωρίς τον Τάσο δεν θα υπήρχε ούτε δουλειά ούτε τίποτα. Δεν θα υπήρχε κίνητρο. Αν δεν γράψω για τον Τάσο όλη την ώρα και ό,τι κάνω γίνεται για να μπορώ να το μοιραστώ μαζί του», συμπλήρωσε ο Αύγουστος Κορτώ.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top