Βαρύ πένθος για τον ηθοποιό Χάρη Εμμανουήλ Αγγουράκη

«Έφυγε» από τη ζωή ο αδερφός του

Στο πένθος «βυθίστηκε» η οικογένεια του Χάρη Εμμανουήλ Αγγουράκη και της συζύγου του, Αθηνάς Καμπάκογλου. Ο ηθοποιός και η παρουσιάστρια θρηνούν την απώλεια ενός αγαπημένου τους προσώπου και συγκεκριμένα του αδερφού του ηθοποιού.

Η Αθηνά Καμπάκογλου με τον σύζυγό της, Χάρη Εμμανουήλ Αγγουράκη

Η Αθηνά Καμπάκογλου με τον σύζυγό της, Χάρη Εμμανουήλ Αγγουράκη

Ο διακεκριμένος Παραολυμπιονίκης, Χρήστος Αγγουράκης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Αγγουράκης


Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1952 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Έμεινε ανάπηρος (τετραπληγία) μετά από ατύχημα. Το 1976 ήταν ένας από τους τρεις αθλητές που πήραν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τορόντο, στην πρώτη ελληνική συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά την πρώτη συμμετοχή συνέχισε με επιτυχία την αθλητική του καριέρα συμμετέχοντας σε παγκόσμια πρωταθλήματα και σε όλους τους Παραολυμπιακούς Αγώνες ως το 2004 (Τορόντο, Άρνεμ, Σεούλ, Βαρκελώνη, Ατλάντα, Σίδνεϊ, Αθήνα).

Στη πολυετή Παραολυμπιακή καριέρα του κατέκτησε στον ακοντισμό ένα αργυρό μετάλλιο το 1992 και ένα χάλκινο το 1988 και στη σφαιροβολία δύο χάλκινα το 1992 και το 2004 στην Αθήνα. Στο βιογραφικό του έχει και δύο Παγκόσμια ρεκόρ στον ακοντισμό.

Ήταν σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα, το 2005 αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας αθλητής με αναπηρία στη ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών (ΠΣΑΤ), ενώ το Κλειστό Γυμναστήριο Χαϊδαρίου φέρει το όνομά του".

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top