Ο Κώστας Γαβράς αποχαιρετά τον Μίκη Θεοδωράκη

Αποκλειστικές δηλώσεις στο Star και στην Έλγκα Νταϊφά

Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star την Παρσκευή 03/09

Πόσες ζωές χωράνε στην ζωή του Μίκη Θεοδωράκη; Στις 2 Σεπτεμβρίου πέρασε απέναντι, στην αγκαλιά της αθανασίας! Ο σημαντικός διεθνής σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς μίλησε αποκλειστικά στο Star και στην Έλγκα Νταϊφά για τον Μίκη, όλων αλλά και τον δικό του Μίκη!

Μίκης Θεοδωράκης: «Με τις οδηγίες του έφτιαξα τον τάφο του στον Γαλατά»

Τον Θεοδωράκη που σφράγισε ανεξίτηλα την Ελλάδα και τον κόσμο με την μουσική του, τα τραγούδια του που έγιναν η «φωνή» της καταπιεσμένης ρωμιοσύνης αλλά και η συνεργασία τους για το βραβευμένο με Όσκαρ φιλμ «Ζ».    

Μίκης Θεοδωράκης: Η Ελλάδα θρηνεί - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του    

μικης θεοδωρακης

Η σορός του Μίκη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από την Τρίτη 7/9 έως την Πέμπτη 9/9. Την ίδια ημέρα, στις 15:00, θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών (φωτογραφία eurokinissi)
 

«Ο Μίκης εμπλούτισε την μουσική» 

«Ο Μίκης εμπλούτισε την ελληνική μουσική, εμπλούτισε την παγκόσμια μουσική και επέβαλε την χρησιμοποίηση των οργάνων που χρησιμοποιούμε εμείς στην μουσική που ήταν σχεδόν άγνωστα στον κόσμο, όπως είναι το μπουζούκι και ο μπαγλαμάς!», τόνισε ο Κώστας Γαβράς.

κωστας γαβράς για θεοδωρακη

 

«Έγραψε την μουσική για το «Ζ», όταν ήταν εξόριστος! 

«Η μουσική του Μίκη στο «Ζ»,  στην ταινία μου, έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο. Ο Μίκης ήταν εξόριστος στη Ζάτουνα και ήταν αδύνατον να κάνει την μουσική, ο παραγωγός του φιλμ πήγε τον βρήκε και ο Μίκης έγραψε σε ένα κομμάτι χαρτί από το πακέτο από τα τσιγάρα του « Ο Κώστας να πάρει την μουσική από την δική μου μουσική» και τότε  διάλεξα την μουσική που μου έκανε από τις εκατοντάδες που είχε κάνει. Ο Μίκης ξεπέρασε τα σύνορα, άφησε μια μοναδική κληρονομιά που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όσο ζει η Ελλάδα!» είπε ο διεθνής σκηνοθέτης.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top