Έφυγε από τη ζωή γνωστός Έλληνας στιχουργός

Έχει γράψει πολλές μεγάλες επιτυχίες

Τάσος Σαμαρτζής

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή, ο στιχουργός και ποιητής Τάσος Σαμαρτζής.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή ο φίλος του τραγουδιστής Νότης Μαυρουδής, με ανάρτησή του στο Facebook.

«Έχασα έναν φίλο και συνεργάτη μου, στιχουργό-καταγραφέα τής ανθρώπινης μοναξιάς και από τους ανεξερεύνητους ποιητές από τον χώρο των Ελλήνων τραγουδοποιών.

Ο Τάσος Σαμαρτζής, που μπορεί να είχε σπουδάσει γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, αλλά γνώριζε καλύτερα τα μυστικά τής ανθρώπινης ψυχής και ύπαρξης, εξέπνευσε σήμερα το πρωί (16/8) ύστερα από ταλαιπωρία μακράς διαρκείας·  πάλευε με συσσωρευμένες οργανικές βλάβες που του προκάλεσαν πολλά προβλήματα υγείας, μαζί με την αυτοκαταστροφική του τάση, την αμέλεια, την απροσεξία και την παραίτηση…

Τα 65 χρόνια ζωής είναι λίγα (γεν. 3/7/1956) για έναν αστείρευτο ποιητή - στιχουργό - μεταφραστή - παραγωγό - άνθρωπο του ραδιοφώνου. Η θλίψη μεγάλη και η αμηχανία μου ανείπωτη. Αγαπητοί μου, ψάξτε να βρείτε τα γραπτά του. Θα συναντήσετε ένα υλικό με όλες τις διαστάσεις της ζωής και ο καθένας – καθεμία, θα συναντήσει τον καθρέφτη και της δικής του/της ζωής.

Είμαι πεισμένος πως το ελληνικό τραγούδι, έχασε σήμερα έναν σημαντικό και πνευματικό του άνθρωπο, από τα άξια τέκνα τής αλυσίδας των στιχουργών… Συνεργάστηκα για χρόνια μαζί του και, ομολογώ, πως δύσκολα θα ξεπεράσω τις κοινές μνήμες που καθόρισαν και τους δυο μας.

Μπροστά σε μια τέτοια και τόσο κακή στιγμή, το μυαλό παγώνει και τα λόγια μοιάζουν να είναι φτωχά…», έγραψε ο Νότης Μαυρουδής αποχαιρετώντας τον στιχουργό.

Το τελευταίο διάστημα ο καλλιτέχνης αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς πάλευε με συσσωρευμένες οργανικές βλάβες.

Έχει γράψει πολλές μεγάλες επιτυχίες για την Ελένη Βιτάλη, τον Σταμάτη Κραουνάκη και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top