Ο Harry πάει Λονδίνο και ο Κάρολος φεύγει - Στα άκρα οι σχέσεις τους

Στην εκδήλωση προς τιμήν της μητέρας του, Diana, θα βρεθεί ο πρίγκιπας

Σε αναβρασμό βρίσκεται το Παλάτι εν όψει της εκδήλωσης προς τιμήν της Diana!

Με κοινή δήλωσή τους, οι πρίγκιπες William και Harry είχαν ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2017 την πρόθεσή τους να παρουσιάσουν ένα άγαλμα της πολυαγαπημένης τους μητέρας, πριγκίπισσας Diana, στο κοινό, προκειμένου να υμνήσουν το έργο της και τον θετικό αντίκτυπο που προκάλεσε στον κόσμο, ύστερα από το τραγικό δυστύχημα τον Αύγουστο του 1997.

Μπορεί η διαμάχη των δυο αδελφών να έχει λάβει δημόσιο χαρακτήρα, ωστόσο, ο πατέρας τους, πρίγκιπας Κάρολος, έχει επιλέξει να μην πάρει θέση δημόσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από φίλους του πρίγκιπα Καρόλου, ο πατέρας του δούκα του Cambridge και του δούκα του Sussex είναι πληγωμένος από τη ρήξη που επήλθε ανάμεσά τους, ύστερα από την απόφαση του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle να εμφανιστούν στην εκπομπή της Oprah Winfrey και να σχολιάσουν τους λόγους που τους οδήγησαν σε αδιέξοδο, επιλέγοντας να παραιτηθούν από τη βασιλική οικογένεια και να μετακομίσουν στην Αμερική.

«Είναι πολύ πληγωμένος και στενοχωρημένος, είναι σοκαρισμένος από την όλη κατάσταση», δήλωσε φίλος του πρίγκιπα Καρόλου στο περιοδικό People.

Και μπορεί τον περασμένο Απρίλιο στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου να σημειώθηκε κάποια πρόοδος, αναγκάζοντας τα αδέρφια να συναντηθούν και να συζητήσουν, ωστόσο οι συζητήσεις αυτές δεν οδήγησαν πουθενά, καθώς δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να λύσουν τις διαφορές τους. 

Ο Κάρολος θα λείπει από την εκδήλωση προς τιμήν της Diana

Ο πρίγκιπας William και ο πρίγκιπας Harry θα ξανασυναντηθούν την επόμενη εβδομάδα με αφορμή την εκδήλωση για τα 60α γενέθλια της μητέρας τους, πριγκίπισσας Diana, στην οποία θα παραβρεθούν και οι δύο μαζί με τη δούκισσα του Cambridge. 

Ο πατέρας τους, όμως, δεν αναμένεται να δώσει το παρών στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της πριγκίπισσας, αφού, όπως έχει δηλώσει, θα βρίσκεται στη Σκωτία, αφήνοντας χώρο στους γιους του να τα βρουν μόνοι τους. 

Ο πρίγκιπας Harry αναμένεται να ταξιδέψει σύντομα στην Μ. Βρετανία, ώστε να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να μείνει σε καραντίνα, εξαιτίας των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αφήνοντας πίσω στην Αμερική τη σύζυγό του, Meghan Markle με τα δυο τους παιδιά. 

Τα δύο αδέρφια τον τελευταίο καιρό βρίσκονται σε επικοινωνία για να κανονίσουν κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την εκδήλωση προς τιμήν της μητέρας τους, με την Kate Middleton να προσπαθήσει για ακόμα μία φορά να παίξει τον ρόλο του ειρηνοποιού, προκειμένου οι δύο πρίγκιπες να αφήσουν πίσω τους τη διαμάχη.

Το άγαλμα επρόκειτο να αποκαλυφθεί αργότερα μέσα στον χρόνο, όμως τα πράγματα άλλαξαν με μια νέα ημερομηνία να επιβεβαιώνεται τον Αύγουστο του 2020. Σύμφωνα με την σχετικά πιο πρόσφατη ανακοίνωση «το άγαλμα θα τοποθετηθεί στο Sunken Garden του παλατιού του Kensington τον Ιούλιο του 2021 προς τιμήν των 60ων γενεθλίων της πριγκίπισσας Diana». 

Η ημερομηνία της εκδήλωσης

Όπως είχε γίνει γνωστό από την ανακοίνωση του περασμένου Αυγούστου, η τοποθέτηση του αγάλματος θα λάβει χώρα την 1η Ιουλίου, στα 60α γενέθλια της πριγκίπισσας Diana. 

Η τοποθεσία

Το άγαλμα θα τοποθετηθεί στο Sunken Garden στο Παλάτι του Kensington, μία αγαπημένη τοποθεσία της πριγκίπισσας Diana. Μάλιστα, το 2017 είχαν πραγματοποιηθεί κάποιες μετατροπές στον κήπο, καλύπτοντάς τον με λευκά λουλούδια προς τιμήν των 20 ετών από τον θάνατό της. 

Ο καλλιτέχνης του αγάλματος

Ο γλύπτης που φιλοτέχνησε το έργο είναι ο καταξιωμένος Βρετανός, Ian Rank-Broadley, ο οποίος ανέλαβε το έργο τον Δεκέμβριο του 2017. Μάλιστα, ήταν εκείνος που σχεδίασε τα βρετανικά κέρματα, στα οποία εμφανίζεται το πρόσωπο της Βασίλισσας Ελισάβετ.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top