Λίλιμπετ Νταϊάνα: Από πού πήρε το όνομά της η κόρη του Harry και της Meghan

H Meghan Markle γέννησε το δεύτερο παιδί της, ένα κοριτσάκι

Λίλιμπετ Νταϊάνα Μαουντμπάτεν Ουίνσδορ είναι το όνομα που θα δώσει ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle στην κόρη τους, η οποία γεννήθηκε την Παρασκευή 4 Ιουνίου. 

Μάλιστα, το ζευγάρι εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία έγραψε: «Με μεγάλη χαρά ο πρίγκιπας Harry και η Meghan, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ, καλωσορίζουν στον κόσμο την κόρη τους, τη Λίλιμπετ "Λίλι" Νταϊάνα Μαουντμπάντεν-Γουίνδσορ. Τόσο η μητέρα όσο και το παιδί είναι υγιείς και καλά και ξεκουράζονται στο σπίτι τους».

Markle – Harry: Η ανακοίνωση του Παλατιού για τη γέννηση της κόρης τους

«Ο Δούκας και η Δούκισσα σας ευχαριστούν για τις θερμές ευχές και τις προσευχές σας, ενώ απολαμβάνουν αυτήν την ξεχωριστή στιγμή ως οικογένεια», πρόσθεσε ο εκπρόσωπός τους.

To ζευγάρι μετά την παραίτησή από το Παλάτι και τα βασιλικά του καθήκοντα αποφάσισε να τιμήσει τη βασίλισσα. Η Λίλι είναι το ενδέκατο δισέγγονο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το νεογέννητο μωρό είναι όγδοο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, πίσω από τον αδελφό της, τον πατέρα της, τον παππού της πρίγκιπα Κάρολο, τον θείο της πρίγκιπα William και τα τρία πρώτα ξαδέλφια της.

Η άφιξη του νέου μέλους της βασιλικής οικογένειας χαροποίησε όλα τα μέλη της παρά τις διαφορές τους τον τελευταίο χρόνο! Η Βασίλισσα Ελισάβετ, ο γιος της Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, καθώς επίσης και ο Ουίλιαμ, ο αδελφός του Χάρι, και η σύζυγός του Κέιτ δεν έκρυψαν τη χαρά τους στο άκουσμα της ευχάριστης είδησης.

Το Παλάτι εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση γράφοντας: «Συγχαρητήρια στον Δούκα και τη Δούκισσα του Sussex για τη γέννηση της Lilibet Diana! Η Βασίλισσα, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης και ο Δούκας και η Δούκισσα του Cambridge είναι ενθουσιασμένοι με τα νέα. Η Lilibet είναι το 11ο εγγόνι της Αυτού Μεγαλειότητας».

Λίλιμπετ: Το χαϊδευτικό όνομα της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ όταν ήταν μικρή είχε χαϊδευτικό όνομα. Όλοι τη φώναζαν Λίλιμπετ, επειδή όταν ήταν μικρή δε μπορούσε να προφέρει σωστά το όνομά της. Ο παππούς της, άρχισε να την αποκαλεί Λίλιμπετ, έτσι όπως και η ίδια έλεγε το όνομά της. Ο πατέρας της, Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ, συνήθιζε να λέει «Η Λίλιμπετ είναι η περηφάνια μου. Η Μαργαρίτα είναι η χαρά μου…».

Λίλιμπετ τη φώναζε και ο πρίγκιπας Φίλιππος, την οποία γνώριζε από τότε που ήταν εκείνη 13 ετών. 

βασίλισσα Ελισάβετ

Βασίλισσα Ελισάβετ / Φωτογραφία: Apimages 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top