Χριστίνα Μπόμπα: Η εξωσωματική και οι σκέψεις για υιοθεσία

Όσα εξομολογείται λίγο πριν γίνει μαμά για πρώτη φορά

Η Χριστίνα Μπόμπα ετοίμασε τη βαλίτσα για το μαιευτήριο!

Από μέρα σε μέρα γεννάει η Χριστίνα Μπόμπα και ανυπομονεί να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα κοριτσάκια που περιμένουν με τον αγαπημένο της σύζυγο, Σάκη Τανιμανίδη. Όπως μας έδειξε, έχει ήδη ετοιμάσει τη βαλίτσα της για το μαιευτήριο!

μπομπα πότε γεννάει εξωσωματική τανιμανιδης σακης γονεις

Χριστίνα και Σάκης θα γίνουν γονείς για πρώτη φορά!

Λίγο πριν γίνει μανούλα για πρώτη φορά, η όμορφη influencer μίλησε στο περιοδικό DownTown και τον Τάσο Μπιμπισίδη για τις αλλαγές που έφερε και θα φέρει στη ζωή της η εγκυμοσύνη αλλά και τις προσπάθειες που έκαναν με τον παρουσιαστή, για τρία χρόνια μέχρι να μείνει έγκυος.

 

 

Ξέρεις ότι η ζωή σου σε λίγες μέρες θα αλλάξει για πάντα;

Όχι μόνο το ξέρω, αλλά ανυπομονώ να ξεκινήσει αυτό το επόμενο κεφάλαιο της ζωής μας. Το συνειδητοποιώ καθημερινά όλο και περισσότερο, και να σου πω την αλήθεια ήμουν έτοιμη από καιρό γι’ αυτό.

Χριστίνα Μπόμπα: Εμπνεύστηκε το παιδικό δωμάτιο από Αμερικανίδα influencer!

Τι εννοείς; Πώς το καταλαβαίνεις ότι είσαι έτοιμη;

Πολλοί λένε ότι δεν θα είσαι ποτέ αρκετά έτοιμος για να φέρεις ένα παιδί στον κόσμο –πόσο μάλλον δύο–, αλλά εγώ το αισθανόμουν. Ήξερα ότι ήμουν έτοιμη να γίνω μαμά. Δεν ξέρω πότε ή πώς ξεκίνησε αυτό, αλλά ξέρω ότι το ήθελα πολύ. Οχτώ μήνες τώρα ζούμε την απόλυτη ευτυχία. Είναι από τις πιο χαρούμενες περιόδους της ζωής μας, και ευτυχώς οι ορμόνες μου έχουν λειτουργήσει θετικά, μια και είμαι πιο ήρεμη και γαλήνια από ποτέ. Αν εξαιρέσεις ένα μικρό διάστημα στον πέμπτο μήνα που είχα κάποιους κολικούς και αναγκάστηκα να νοσηλευτώ, όλα έχουν κυλήσει ομαλά. Βέβαια, όταν είσαι έγκυος κάθε μέρα είναι και μια έκπληξη, αφού μπορεί να ξυπνήσεις χαρούμενη, ενώ άλλες φορές να είσαι νυσταγμένη και εξαντλημένη όλη μέρα, άλλες πιο δραστήρια κι άλλες λίγο πεσμένη. Ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά ακούς το σώμα σου και τον εαυτό σου και κινείσαι αναλόγως.

Μίλησες ανοιχτά για την εξωσωματική που έκανες προκειμένου να γίνετε γονείς. Γιατί θέλησες να το μοιραστείς;

Η απόφαση της εξωσωματικής για εμάς ήρθε μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες επί τρία χρόνια. Ξέρω πως υπάρχουν γυναίκες και ζευγάρια που έχουν πολύ περισσότερες δυσκολίες από εμάς και πως κάθε ζευγάρι έχει το δικό του δύσκολο δρόμο. Θεωρώ πως αυτές οι ιστορίες είναι πολύ σημαντικό να μοιράζονται – και για να ξέρουμε όσοι το περνάμε πως δεν είμαστε μόνοι, αλλά και επειδή ακόμα και στο 2021 αυτά τα θέματα μπορεί να θεωρούνται από κάποιους ταμπού, πράγμα το οποίο δεν καταλαβαίνω καθόλου. Μόλις ανακοινώσαμε την εγκυμοσύνη, και επειδή υπήρχε μια αναφορά στη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε, έλαβα πάρα πολλά μηνύματα από γυναίκες που προσπαθούσαν να κάνουν μωρό και θεωρούσαν ταμπού το να μην μπορούν να τα καταφέρουν. Εγώ, πάντως, θα έλεγα σε όλες τις γυναίκες που το θέλουν πολύ να συνεχίσουν να προσπαθούν και να τολμούν να δοκιμάζουν όλες τις μεθόδους που υπάρχουν. Είτε μιλάμε για υποβοηθούμενη γονιμοποίηση, όπως και η εξωσωματική, είτε μιλάμε για υιοθεσία, που και εκεί βέβαια υπάρχουν τεράστιες διαδικασίες για να τα καταφέρεις.

Σου είχε περάσει, δηλαδή, και η υιοθεσία από το μυαλό;

Επειδή είμαστε μικροί και δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό πρόβλημα που θα απέκλειε τις πιθανότητες να κάνουμε παιδί, δεν είχαμε μπει στη διαδικασία να σκεφτούμε εναλλακτικές. Αλλά, ναι, αν δεν έμενα έγκυος θα υιοθετούσαμε. Ή μπορεί και να υιοθετήσουμε στο μέλλον έτσι κι αλλιώς. Είναι μια μεγάλη και σπουδαία απόφαση, αλλά όλα τα παιδιά του κόσμου χρειάζονται γονείς και θαυμάζω απεριόριστα όσους προχωρούν σε αυτό το βήμα.

Ήταν δύσκολα αυτά τα τρία χρόνια προσπάθειας;

O πρώτος χρόνος όχι, αλλά μετά η κατάσταση άρχισε να γίνεται αρκετά ψυχοφθόρα. Περιμένεις κάθε μήνα τα χαρούμενα νέα, που τελικά δεν έρχονται. Είναι δύσκολη περίοδος για όσους την περνούν, ειδικά όταν το θέλεις πολύ. Είχα αρχίσει να αγ - χώνομαι, να αναρωτιέμαι τι πάει στραβά και μετά από κάποιο σημείο υπήρχε αυτή η απελπισία, η σκέψη που κάνεις θέλοντας και μη και λες: «Δεν θα γίνει ποτέ.»

Ο Σάκης πώς ήταν εκείνη την περίοδο;

Ήταν πάρα πολύ δυνατός, υπομονετικός και υποστηρικτικός. Δεν τον είχε καταβάλει το άγχος. Εγώ ήμουν σε πιο δύσκολη θέση. Αλλά μετά από πολλές προσπάθειες αποφασίσαμε να δούμε ένα γιατρό γονιμότητας. Προσπαθήσαμε και με κάποιες άλλες μεθόδους, που κι αυτές δεν λειτούργησαν, και τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε την εξωσωματική.

Τι σε έκανε να θέλεις τόσο πολύ να αποκτήσεις ένα παιδί;

Μου το έβγαλε ο Σάκης σίγουρα. Πριν από τον Σάκη δεν το ήθελα, ήμουν τόσο μικρή που δεν το σκεφτόμουν καν. Ο Σάκης ήταν έτοιμος από την αρχή της σχέσης μας, εμένα μου ήρθε λίγο αργότερα. Ήμουν βέβαια σίγουρη από την πρώτη μας συνάντηση ότι με αυτόν τον άντρα θα μείνω, θα τον παντρευτώ, θα κάνω οικογένεια. Σκέψου ότι μετά το πρώτο ραντεβού έστειλα μήνυμα σε μια φίλη μου και της είπα: «Αυτός είναι ο άντρας μου.» Ήταν τόσο δυνατή η χημεία μεταξύ μας και ταιριάξαμε πάρα πολύ. Απλώς ήμουν ακόμα μικρή και δεν ήμουν έτοιμη να γίνω μαμά. Έτσι, αυτό ήρθε αργότερα σαν συναίσθημα και πιστεύω ότι η μητρότητα ταιριάζει στο χαρακτήρα μου. Και ο Σάκης, βέβαια, είναι τρελαμένος και μετράει τις μέρες. Είναι υπερβολικά χαρούμενος και πάρα πολύ υπομονετικός. Μου κάνει τα χατίρια ένα τσακ παραπάνω τώρα… Φαντάσου, καμιά φορά αν θέλω κάτι του λέω πως το ζητούν οι κόρες του: «Οι κόρες σου θέλουν παγωτό.»

Στο μεγάλωμα των παιδιών πώς λες να τα πάτε;

Είμαι σίγουρη ότι ο Σάκης θα λιώνει σαν βούτυρο μπροστά στις κόρες του και θα λέει σε όλα «ναι» κι εγώ θα αναγκαστώ να βάζω τα όρια και να κάνω την «κακιά». Γενικά, θέλω να διατηρήσουμε τη ζωντάνια μας, να μην κλειστούμε μέσα στο σπίτι, να συνεχίσουμε τη ζωή μας μαζί με τα παιδιά μας. Θα ήθελα τα παιδιά μου να είναι κοινωνικά, να ταξιδεύουν, να δοκιμάζουν τον εαυτό τους, να μην είναι σε μια γυάλα προστατευμένες.
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top