Μοθωναίος: «Το ενήλικο πλέον σώμα μου μπορούσε να αντιληφθεί την εισβολή»

Μία εξομολόγηση ψυχής του ηθοποιού που αφορά στην κακοποίηση που δέχτηκε

Δείτε όσα είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος για την κακοποίηση που δεχόταν από τα έξι του χρόνια

Πριν από δύο μήνες γίναμε μάρτυρες της συγκλονιστικής εξομολόγησης του ταλαντούχου ηθοποιού Δημήτρη Μοθωναίου που έκανε στο Πρωινό για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη στην παιδική του ηλικία. Από εκείνη την ημέρα έχει δεχθεί άπλετη υποστήριξη, αγάπη και χιλιάδες μηνύματα από τον κόσμο.

Καθηλωτικός ξανά ο Δημήτρης Μοθωναίος: Ο κακοποιητής μου μού έστειλε μήνυμα

Ο πρώην συνεργάτης της Φαίης Σκορδά αποτελεί πλέον μέλος της «Ελίζας», του μοναδικού Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου που μάχεται ενάντια στην παιδική κακοποίηση. Ο Δημήτρης Μοθωναίος προχώρησε σε μια νέα εξομολόγηση ψυχής στην επίσημη ιστοσελίδα της ΜΚΟ - ένα απόσπασμα παραθέτουμε παρακάτω:

 

«Το 2009 σε ηλικία 26 ετών, μετά από ένα τροχαίο δυστύχημα που με περιόρισε κινητικά για διάστημα έξι τουλάχιστον μηνών, επέστρεψα ξανά, μετά από απουσία χρόνων στο πατρικό μου σπίτι. Αυτή η προσωρινή αναπηρία, που τη συνόδευε η πλήρης έλλειψη ανεξαρτησίας και αυτοεξυπηρέτησης ακόμη και των πλέον βασικών αναγκών, με επέστρεψε και μεταφορικά πίσω στην παιδικότητα, σε αυτή την ξεχασμένη ευαλωτότητα του μικρού παιδιού, τότε που η εξωτερική φροντίδα ήταν μονόδρομος και ανάγκη, πέρα από επιθυμία».

Δανάη Μπάρκα - Δημήτρης Μοθωναίος: Χαλαρή βόλτα στην Πλάκα

«Μια τέτοια μέρα ήρθα ξανά σε επαφή με έναν άνθρωπο των παιδικών μου χρόνων, έναν από τους πιο στενούς φίλους του πατέρα μου, έναν άνδρα που είχα πάντοτε την αίσθηση πως μ ’αγαπούσε και με φρόντιζε. Ήταν συνεχώς παρών μέσα στο σπίτι, σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο, σε όλες τις εκδρομές και τα ταξίδια. Για μένα ήταν ο ήρωας των παιδικών μου χρόνων -μεγαλώνοντας με ένα πατέρα απόμακρο και αποστασιοποιημένο, λόγω των δικών του παιδικών τραυμάτων, όπως θα ανακάλυπτα αργότερα- καθιστούσε στο μυαλό μου το alter ego του, τον καλύτερό του φίλο, τον ιδανικό πατέρα που έδινε απλόχερα αγάπη και τρυφερότητα».

 

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου για την κακοποίηση στα έξι του χρόνια

«Το ενήλικο πλέον σώμα μου μπορούσε φυσικά να αντιληφθεί την εισβολή, η αναπηρία μου σίγουρα περιόριζε τα αντανακλαστικά μου, όμως αυτό δεν ήταν η κυρίαρχη σκέψη. Το σώμα και το μυαλό μου είχαν παγώσει απόλυτα σε μια μόνο στιγμή, λες κι ήταν προγραμματισμένα από πάντα να λειτουργούν έτσι σε παρόμοιες στιγμές, σαν εκπαιδευμένα από παλιά. Σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου ξαναξύπνησαν εικόνες που δεν τις είχα ξαναδεί ποτέ, θραύσματα από την παιδική μου ηλικία βαθιά θαμμένα, σαν κομμένα καρέ από ταινία και πάνω απ’ όλα η αμφιβολία αν όλα αυτά ήταν αποκύημα της φαντασίας μου ή μνήμες που είχα απωθήσει. Προφανώς μέσα σε αυτά τα δευτερόλεπτα κάποια ασυναίσθητη δική μου κίνηση -αυτό το 'πάγωμα' του ενήλικου πλέον σώματός μου ίσως;- τον επανέφερε στην πραγματικότητα κι απομακρύνθηκε άγαρμπα, απευθύνοντάς μου μόνο πριν αποχωρήσει την ερώτηση: 'Πόσα χρόνια πριν, θυμάσαι;'. Έμεινα μόνος στο δωμάτιο ανήμπορος να κινηθώ, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Είχαν ξυπνήσει όλα μονομιάς. Και πρώτα απ’ όλα η αδηφάγος ντροπή, αυτή η απόλυτη βεβαιότητα πως όλο αυτό το είχα προκαλέσει εγώ».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top