Γ. Αϊβάζης: Aποκαλύπτει στο star.gr γιατί δεν τον βλέπουμε στην τηλεόραση

Ο ηθοποιός σκηνοθετεί την παράσταση «Και εγώ Σ’ αγαπώ» στο θέατρο Χυτήριο

Ο γνωστός ηθοποιός, Γιάννης Αϊβάζης μιλώντας στο star.gr και τον Βαγγέλη Καράλη, αναφέρεται  την πετυχημένη παράσταση που πρωταγωνιστεί, «Και εγώ σ’ αγαπώ» στο θέατρο Χυτήριο και αποκαλύπτει τον φόβο που πέρασε για την οικογένεια του αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Γιάννης Αϊβάζης

Δηλώνει ότι δεν του αρέσει να παίζει τον ρόλο του «ωραίου» υποκριτικά και αποκαλύπτει τον λόγο που δεν τον βλέπουμε σε τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία χρόνια.

 «Και εγώ σ’ αγαπώ» στο θέατρο Χυτήριο, σε σκηνοθεσία δική σου και με εάν cast αγαπημένων ηθοποιών. Οι εντυπώσεις σου μέχρι σήμερα;

Ένα πολύ δυνατό κείμενο, που περνάει πολλά μηνύματα όσον αφορά τις σχέσεις και τις αλήθειες των ανθρώπων. Ευτυχής που σκηνοθέτησα ένα έργο που διαβάζοντας το με πήγε παραπέρα, μου διεύρυνε τους ορίζοντες, με ηθοποιούς ταλαντούχους, αξιόλογους και μεγάλη πηγή έμπνευσης για εμένα. Την προηγούμενη εβδομάδα διώξαμε κόσμο και τις δύο ημέρες παραστάσεων, εάν αυτό δεν είναι χαρά δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι. Σημειώνω ότι η παράσταση μας έχει αυτήν την επιτυχία κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με όλα αυτά που περνάμε και εμείς αλλά και το ίδιο το θέατρο. Ευτυχής που σκηνοθέτησα ένα έργο που διαβάζοντας το με πήγε παραπέρα, μου διεύρυνε τους ορίζοντες, με ηθοποιούς ταλαντούχους, αξιόλογους και μεγάλη πηγή έμπνευσης για εμένα.

Πώς αντιμετωπίζεις τη δύσκολη κατάσταση με τον κορονοϊό και εάν σε έχει επηρεάσει επαγγελματικά και ψυχολογικά;

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που να μην έχει επηρεαστεί από όλο αυτό. Μας έβαλε σε μεγάλες σκέψεις και για να είμαι ειλικρινής υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα βασικά για την οικογένεια μου. Επαγγελματικά κάποια πράγματα πήγαν πίσω, άλλα έγιναν πιο δημιουργικά και κάποιες προτάσεις που συζήτησα θα γίνουν του χρόνου με το καλό. Μέσα σε όλο αυτό η παράσταση μας στο Θέατρο Χυτήριο πάει εξαιρετικά καλά από προσέλευση θεατών και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα.

Υπάρχουν αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από πολλούς συναδέλφους σου που έχουν μείνει άνεργοι λόγω της κατάστασης. Οι προβεβλημένοι ηθοποιοί όπως εσύ, πώς μπορούν να στηρίξουν το θέατρο και τον πολιτισμό;

Είναι λογικό όλο αυτό που περνάμε να φέρνει αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Από την άλλη εγώ παρατηρώ ότι οι άνθρωποι του χώρου φωνάζουν όχι για την ανεργία αλλά για το ότι μέσα σε όλο αυτό βάλλεται η ίδια η τέχνη, αυτή που προάγει πολιτισμό, στη χώρα που έχει γεννήσει τον πολιτισμό. Και καλά κάνουν οι συνάδελφοι και βγαίνουν και ζητούν την στήριξη του κόσμου μας και δεν υπάρχει η στήριξη που πρέπει από αλλού.Και καλά κάνουν οι συνάδελφοι και βγαίνουν και ζητούν την στήριξη του κόσμου μας και δεν υπάρχει η στήριξη που πρέπει από αλλού.

Γιάννης Αϊβάζης

 Τα τελευταία χρόνια σε έχουμε δει να σκηνοθετείς παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία. Είναι μια καλλιτεχνική εξέλιξη για εσένα;

Σαφώς και ναι. Το κάθε ταξίδι σου χαρίζει καινούργιες εμπειρίες που σε βοηθούν να πας παρακάτω, να ανοίξεις τα μάτια σου, να μάθεις κι άλλα πράγματα, να ωριμάσεις, να πειραματιστείς. Ακόμα και τα λάθη είναι πολύτιμα, πας παρακάτω αποκτάς γνώση, φιλίες, εμπειρίες. Το να επιβραβεύεται η δουλειά σου είναι αξία ανεκτίμητη. Είμαι τυχερός που τα τελευταία χρόνια εξελίσσομαι μέσα από την δουλειά μου και έχω τόσο θετικά αποτελέσματα. Μου δίνει δύναμη να προχωρήσω μπροστά, να υλοποιήσω και άλλα πράγματα που σκέφτομαι να κάνω.

Ξεκίνησες ως ένας νέος εμφανίσιμος και γοητευτικός ηθοποιός. Ήταν δύσκολο στα πρώτα σου βήματα να αποδείξεις ότι εκτός από την εμφάνιση έχεις και υποκριτικό ταλέντο;

Εξακολουθεί να είναι δύσκολο. Γιατί θα με σκεφτούν για να μου δώσουν τον ρόλο του ωραίου ενώ εμένα με ιντριγκάρει ο άλλος, ο χαμηλών τόνων, ο τσαλακωμένος. Φυσικά και ξεκίνησα ως ένα ας πούμε ωραίο παιδί, εξαρτάται όμως και πως θες να προχωρήσεις από εκεί και πέρα. Σε αυτό με βοήθησε πολύ το ότι ασχολήθηκα με την σκηνοθεσία. Βλέπω τα πράγματα με περισσότερη ουσία και βάθος, με άλλου είδους ευαισθησίες Εάν θες να μείνεις στάσιμος σε αυτό το πακέτο είναι επιλογή σου. Εγώ θέλω να πάω παρακάτω, να πειραματιστώ, να τσαλακωθώ, να μάθω κι άλλα πράγματα. Τώρα το ταλέντο δεν θα το κρίνω εγώ αν το έχω. Θα το κρίνει ο κόσμος. Εγώ κάνω τη δουλειά που αγαπώ και μεγαλώνω μέσα από αυτήν.Θα με σκεφτούν για να μου δώσουν τον ρόλο του ωραίου ενώ εμένα με ιντριγκάρει ο άλλος, ο χαμηλών τόνων, ο τσαλακωμένος.

Τηλεοπτικά θα σε δούμε φέτος σε κάποια σειρά; Είναι επιλογή σου που τα τελευταία χρόνια δε σε βλέπουμε ως ηθοποιό σε σήριαλ;

Είχα και έχω τηλεοπτικές προτάσεις που όμως δεν με ενδιέφεραν. Οι χρόνοι μου είναι περιορισμένοι και προτεραιότητα μου είναι η  οικογένεια μου και το Θέατρο. Εάν μου γίνει πρόταση που να με ενδιαφέρει σαφώς και θα πω το ναι.

Ως παρουσιαστής θα έκανες ξανά εκπομπή στην τηλεόραση; Υπάρχουν προτάσεις;

Ισχύει ο, τι  είπα και πριν. Δεν λέω όχι αλλά θα ήθελα να είναι κάτι που να με ενδιαφέρει πολύ γιατί οι χρόνοι μου πλέον είναι περιορισμένο. Με τον ιό κατάλαβα περισσότερο από ποτέ την αξία της οικογένειας και πλέον θέλω να βάζω προτεραιότητες στα σημαντικά μου.

Γιάννης Αϊβάζης

Έχει ακουστεί αρκετές φορές ότι θα κάνετε εκπομπή μαζί με την Μαρία. Υπάρχει στα σχέδια σας;

Πολλά χρόνια τώρα μας κάνουν πρόταση να παρουσιάζουμε μαζί εκπομπή και πάντα είτε ο ένας είτε ο άλλος λόγω φορτωμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων αδυνατούμε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν το έχουμε κάνει. Πιστεύω, καλά να είμαστε, πως κάποια στιγμή θα γίνει. Πιστεύω, καλά να είμαστε, πως κάποια στιγμή θα κάνω εκπομπή μαζί με την σύζυγό μου

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για την νέα σεζόν;

Συζητάω διαφορά και θεατρικά και κινηματογραφικά, που δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμα. Προς το παρόν Κι εγώ Σ ' αγαπώ του Doug Lucie, στο Θέατρο Χυτήριο - Σημείο Πολιτισμού, έως και τον Οκτώβριο, σε παραγωγή της Βάσιας Παναγοπούλου και από Οκτώβριο ξεκινά για δεύτερη χρονιά στο Alhambra Art Theater το Jordan.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top