Η τελευταία συνέντευξη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Τι τον κρατούσε «ζωντανό»

Την Τετάρτη η κηδεία του - Τι ζήτησε η οικογένειά του

Λίγες μέρες πριν από τη συναυλία στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Βόλο, που έμελλε να είναι η τελευταία του, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Βόλου, «Ράδιο Ένα».

Ο αγαπημένος τραγουδοποιός έφυγε ξαφνικά από τη ζωή, μετά από καρδιακή προσβολή που υπέστη. Η κόρη του ήταν αυτή που τον εντόπισε νεκρό, τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας. Βρισκόταν στο εξοχικό του στον Βόλο, καθώς είχε θέλησει να μείνει λίγο ακόμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, μετά τη συναυλία που έδωσε μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου στις 6 Σεπτεμβρίου. 

Αύριο Τρίτη, ήταν προγραμματισμένη η συναυλία τους στο Ηρώδειο, τα έσοδα από την οποία θα διατείθονταν στην ένωση «Μαζί για το Παιδί». Η οικογένειά του εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε ότι η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη  στις 15:30 Στο Κοιμητήριο Ζωγράφου.

 

Πέθανε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Τον βρήκε νεκρό η κόρη του

«Μόνο ο Μαχαιρίτσας φώναξε δυνατά “Πόσο σε θέλω”… εμείς ούτε ψιθυριστά»

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η ανακοίνωση της οικογένειάς του για τον θάνατό του

Στην τελευταία του συνέντευξη στον δημοσιογράφο Ηλία Κουτσέρη, ο αγαπημένος τραγουδοποιός είχε μιλήσει για τη συνεργασία του και τη σχέση του με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, τη χαρά που είχε για τη συνάνησή τους στη σκηνή του Βόλου αλλά και για τον δίσκο του που θα κυκλοφορούσε τον Οκτώβριο. 

Όταν έρχεται ο κόσμος και τραγουδάει τα τραγούδια σου κι έρχονται και πιτσιρικάδες και τα ξέρουν ενώ τα χρόνια έχουν περάσει, αυτό σε κρατάει ζωντανό

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας- Νίκος Πορτοκάλογλου

Για τον Νίκο Πορτοκάλογλου

«Ήταν κάτι πολύ έντονο… ήταν εν δυνάμει να γίνει» ήταν τα λόγια του Λαυρέντη για τη συνεργασία του με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, με τον οποίο εμφανίζονταν μαζί περίπου τον τελευταίο χρόνο. 

«Δεν κάναμε παρέα με τον Νίκο, όμως υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση. Έχουμε κοινές διαδρομές. Γεννηθήκαμε την ίδια χρονιά, είμαστε και οι δύο από τον Βόλο, ξεκινήσαμε τα συγκροτήματά μας μαζί και τα διαλύσαμε την ίδια χρονιά… ήταν μια κοινή πορεία» σημείωσε και υπογράμμισε ότι λένε οι δυό τους «δύο γενεές τραγουδιών».

Για τη συναυλία στον Βόλο που έμελλε να είναι η τελευταία του

Ο τραγουδοποιός ανυπομονούσε για τη συναυλία στον Βόλο, που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου. 

«Ο μισός κόσμος από κάτω είναι γνωστοί μας, παλιοί συμμαθητές… είναι τα μέρη μας αυτά, υπάρχει μια ιδιαίτερη φόρτιση» είχε πει λίγες μέρες πριν, σημειώνοντας ότι είχε πολλά χρόνια να δώσει συναυλία στη γενέτειρά του. 
 

Η τηλεφωνική του συνέντευξη στο 'Ράδιο Ένα" Βόλου, λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή 

«Είμαστε προνομιούχοι που μπορούμε να εξωτερικεύουμε τα συναισθήματά μας»

«Οι άνθρωποι που κάνουμε τραγούδια είμαστε προνομιούχοι. Τα κακώς κείμενα, τις ανησυχίες μας, τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, τους έρωτες μας… 'Εχουμε έναν τρόπο να τα εξωτερικεύουμε αυτά. Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να εκφραστεί και παθαίνει κατάθλιψη. Έτυχε να έχουμε βήμα» είχε παραδεχτεί ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ετοίμαζε δίσκο τον Οκτώβριο με τίτλο «Ψέμα στο ψέμα»

Ένα από τα ερεθίσματα που είχε τελευταία, το οποίο του έδωσε το έναυσμα να γράψει και να τραγουδήσει ήταν η μοναξιά…  εξαιτίας του διαδικτύου. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ετοίμαζε τον δίσκο του με τίτλο  «Ψέμα στο ψέμα», ο οποίος θα κυκλοφορούσε τον Οκτώβριο. 

Το restart που είχε κάνει μετά την επιτυχία του

Μετά την επιτυχία της συναυλίας του «Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο» στο Καλλιμάρμαρο με 60.000 θεατές πριν από κάποια χρόνια και την πώληση 300.000 αντίτυπα του δίσκου του σε όλη την Ευρώπη, ο τραγουδοποιός διερωτήθηκε: «Είπα τι έχω να κάνω; Ή τα παρατάω ή μηδενίζω και ξεκινώ από την αρχή… Προτίμησα το δεύτερο. Ταπεινά και με χαμηλούς τόνους, σαν να ξεκινούσα από την αρχή. Ξεκίνησα πάλι σε μικρά μαγαζιά,  να αισθανθώ πάλι τον παλμό του κόσμου. Ανακαλύψαμε ότι η φλόγα παραμένει ζωντανή».

Δείτε ολόκληρο το μεσημμβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top