Ο Έλληνας που διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών!

Ο Βασίλης Κεκάτος μιλά στο star.gr για την ταινία του

Δείτε στο βίντεο εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί του 72ου Φεστιβάλ των Καννών

Ο Βασίλης Κεκάτος έχει «βουτήξει» στον μαγικό κόσμο της έβδομης τέχνης και έχει μπει δυναμικά στην κούρσα για το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα Μικρού Μήκους Ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών. Μετά τον Γιώργο Λάνθιμο, ακόμα ένας Έλληνας σκηνοθέτης τραβά τα βλέμματα παγκοσμίως.

Η «Απόσταση ανάμεσα στον ουρανό και εμάς» του νεαρού Κεφαλονίτη επιλέχθηκε ανάμεσα σε 4.240 ταινίες μικρού μήκους και θα διαγωνιστεί για μία θέση στο βάθρο. Είναι η δεύτερη ελληνική ταινία που συμμετέχει στη διεθνή γιορτή του κινηματογράφου τα τελευταία 40 χρόνια. Για την ιστορία η πρώτη ήταν η «Ηρωική Κρήτη» του Ηλία Περγαντή το 1974.

Όπως περιγράφει στο star.gr, η ταινία αφορά σε δύο άνδρες που συναντιούνται τυχαία σε ένα παλιό βενζινάδικο της εθνικής οδού. Είναι μια μικρή ερωτική ιστορία, η οποία μιλάει για την τρυφερότητα και την ανάγκη για επικοινωνία που έχουν οι ομοφυλόφιλοι.

Η αφίσα της ταινίας για το Φεστιβάλ των Καννών

«Μέχρι τώρα οι ταινίες που έχουν να κάνουν με gay χαρακτήρες είναι πολύ συγκρουσιακές, δραματικές και έχουν ως επίκεντρο το θέμα της σεξουαλικής ταυτότητας και τα εμπόδια που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι χαρακτήρες λόγω αυτής. Η δική μου ταινία παλεύει για μια κανονικότητα. Την απασχολούν ζητήματα όπως η ανάγκη για επικοινωνία, η μοναξιά, η συντροφικότητα, και όχι η σεξουαλική προτίμηση των χαρακτήρων», δήλωσε ο επιτυχημένος σκηνοθέτης στο star.gr

Ούτε που το φανταζόταν ότι το έργο του θα φτάσει να προβάλλεται στο Φεστιβάλ των Καννών. Σήμερα ζει το όνειρό του. 

«Θεωρώ πως είναι πάρα πολύ ωραίο που ο ρομαντισμός μας βρήκε τέτοια ανταπόκριση. Το Φεστιβάλ των Καννών προφανώς και ήταν όνειρο για μένα, όπως είναι για όλους τους σκηνοθέτες στον κόσμο» 

Η ταινία του 28χρονου σκηνοθέτη θα κάνει πρεμιέρα στις 24 Mαΐου στη Salle Debussy, μαζί με άλλες 11 ταινίες μικρού μήκους από όλο τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: Ναταλία Κλαδά (n.klada@star.gr)

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top