5 + 1 celebrities με διπολική διαταραχή

Με αφορμή την εξομολόγηση της Mariah Carey

Διπολική διαταραχή είναι μια ψυχική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από σοβαρές εναλλαγές της διάθεσης, επαναλαμβανόμενα επεισόδια κατάθλιψης και τουλάχιστον ένα επεισόδιο μανίας. Αλλιώς ονομάζεται και μανιοκατάθλιψη.  

Από αυτή την ψυχική νόσο αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι πάσχει η Mariah Carey. Αν και διαγνώσθηκε το 2001 με διπολική διαταραχή, μόλις πρόσφατα άρχισε να παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

Εκτός όμως από την Mariah Carey πάσχουν από διπολική διαταραχή και άλλοι celebrities! Το star.gr σας παρουσιάζει έξι πολύ γνωστούς σταρ που δίνουν ή έδωσαν μάχη με αυτή την ψυχική νόσο. 

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Sinead O’Connor

Η τραγουδίστρια του "Nothing Compares 2 U" και μητέρα τεσσάρων παιδιών είχε αποκαλύψει στην Opra το 2007 ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και είχε εξομολογηθεί ότι σκεφτόταν την αυτοκτονία, ενώ έπαιρνε φάρμακα.  

Δέκα χρόνια μετά, ανέβασε στο facebook ένα σπαρακτικό βίντεο στο οποίο αποκάλυπτε με δάκρυα στα μάτια πως είναι τελείως μόνη της, σκέφτεται την αυτοκτονία καθημερινά και ζει στο δωμάτιο ενός μοτέλ κάπου στο New Jersey.

Mel Gibson

O 62χρονος ηθοποιός αποκάλυψε τη μάχη του με τη διπολική διαταραχή σε ένα ντοκιμαντέρ το 2008. Το 2006 μάλιστα αντιμίλησε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε, επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, ενώ αντιμετώπισε και κατηγορίες για ενδοοικογενειακή βία το 2012.

Catherine Zeta-Jones

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός έπαθε κατάθλιψη και στη συνέχεια διαγνώστηκε με  διπολική διαταραχή, εξαιτίας της περιπέτειας του συζύγου της Michael Douglas με τον καρκίνο. Το 2012 έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό In Style και εξομολογήθηκε τη μάχη της με τη νόσο.

 «Δεν είναι εύκολο. Δεν είμαι το είδος ατόμου που θα βροντοφωνάξω τα προσωπικά μου θέματα, αλλά νομίζω ότι με το να παραδεχτώ δημόσια ότι υποφέρω από διπολική διαταραχή, θα βοηθήσω και άλλους πάσχοντες να καταλάβουν ότι είναι μία κατάσταση που μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο. Ελπίζω να μπορέσω να εξαλείψω οποιοδήποτε στίγμα συνοδεύει τους μανιοκαταθλιπτικούς και να προσπαθήσω να τους πείσω να ζητήσουν βοήθεια» ανέφερε. 

 

Demi Lovato

Διαγνώσθηκε με διπολική διαταραχή το 2010, όταν εισήχθη σε κλινική για εθισμό και αυτοτραυματισμό το 2010. Δύο χρόνια αργότερα, το MTV πρόβαλε ντοκιμαντέρ για τη μάχη της 25χρονης τραγουδίστριας -ηθοποιού με τη νόσο.

Kurt Cobain 

Ο συνιδρυτής των Nirvana πάλευε με την κατάθλιψη και αυτοκτόνησε σε ηλικία 27 ετών, το 1994. Είχε διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή αργότερα, ωστόσο, δεν πήρε ποτέ φαρμακευτική αγωγή. Μάλιστα, ένα από τα τραγούδια των Nirvana είχε τον τίτλο «Lithium» που είναι σταθεροποιητικό διάθεσης και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διπολικής διαταραχής. 

Jimi Hendrix

Ο θρυλικός κιθαρίστας της ροκ βρέθηκε νεκρός στις 18 Σεπτεμβρίου 1970 στο ξενοδοχείο "Samarkand" στο Λονδίνο, όπου διέμενε. Αν και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε αναρρόφηση τροφών, οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατό του οφείλονταν σε υπερβολική λήψη βαρβιτουρικών (φάρμακα τα οποία καταστέλλουν το νευρικό σύστημα). Είχε γράψει το «Manic Depression», μέσα από το οποίο περιέγραφε την ταλαιπωρία του από τις εναλλαγές της διάθεσής του.

 

Επιμέλεια: Στέλλα Αθανασάκη (sathanasaki@star.gr) 

 

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top