Ο DJ David Mueller έστειλε 1 δολάριο στην Taylor Swift ως αποζημίωση για την σεξουαλική παρενόχληση

Η σημασία του νομίσματος

Πριν από λίγους μήνες η Taylor Swift και DJ David Mueller βρέθηκαν στις δικαστικές αίθουσες. Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε πως η τραγουδίστρια τον κατηγόρησε ότι το 2013 την παρενόχλησε σεξουαλικά, κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης.

Στην αγωγή που κατέθεσε η 27χρονη τραγουδίστρια έκανε λόγο για κατάφωρη επίθεση ενώ και ο σωματοφύλακάς της υποστηρίζει πως ήταν μάρτυρας στο περιστατικό.

Η Taylor Swift και ο DJ David Mueller

Ο DJ David Mueller μήνυσε και αυτός με την σειρά του την Swift το 2015, ισχυριζόμενος ότι η κατηγορία της τον οδήγησε να χάσει τη δουλειά του και της ζητούσε αποζημίωση ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά το δικαστήριο δικαίωσε την Taylor Swift, η οποία με την σειρά της ζητούσε και εκείνη αποζημίωση, αλλά συμβολική: μόλις 1 δολάριο, που το δικαστήριο της το επιδίκασε.

Σήμερα, ο DJ David Mueller έστειλε μια επιστολή στο Associated Press που δείχνει ότι πλήρωσε το ποσό  στις 28 Νοεμβρίου.

Μάλιστα, πρόκειται για το σπάνιο νόμισμα Sacagawea. Για όσους δεν γνωρίζου να σας πούμε ότι η  Sacagawea ήταν μια γυναίκα, η οποία είναι γνωστή για τη βοήθειά της στην εκστρατεία Lewis και Clark, αλλά και  για την επίτευξη των εξειδικευμένων στόχων της αποστολής της με την εξερεύνηση της περιοχής Λουιζιάνα.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Αμερικανικής Γυναίκας στις αρχές του  αιώνα την υιοθέτησε ως σύμβολο της αξίας και της ανεξαρτησίας των γυναικών.

To εν λόγω θέμα έρχεται στην επικαιρότητα αμέσως μετά την είδηση ότι το αμερικανικό περιοδικό Time επέλεξε το κοινωνικό κίνημα #MeToo για την ευαισθητοποίηση κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης.

Μεταξύ των διάσημων γυναικών που μιλούν και ποζάρουν στο τεύχος είναι και η τραγουδίστρια Taylor Swift.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top