Ο Brian Molko των Placebo δίνει «μάχη» με την κατάθλιψη - «Να αφαιρέσουμε το στίγμα από την κοινωνία»

Το συγκρότημα της alternative rock διοργανώνει online δημοπρασία σπάνιων αναμνηστικών

Ο τραγουδιστής των Placebo και η κατάθλιψη

Ο Brian Molko είναι ο frontman του συγκροτήματος Placebo, ο οποίος έχει ξεχωρίσει εδώ και πολλά χρόνια τόσο για τη φωνή του, όσο και για τις δημιουργίες του.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης εξομολογήθηκε πως έχει δώσει τη δική του μάχη με την κατάθλιψη και τόνισε ότι πρέπει να απαλείψουμε το στίγμα που περιβάλλει τη συζήτηση για την ψυχική υγεία.

Οι Placebo διοργανώνουν online δημοπρασία σπάνιων αναμνηστικών και μιας σειράς προσωπικών αντικειμένων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο ίδρυμα «The Mercy Center», το οποίο προσφέρει στέγη σε μη προνομιούχα παιδιά, στη Μπανγκόκ, καθώς και στην οργάνωση CALM (Εκστρατεία κατά της ζωής με αίσθημα δυστυχίας), η οποία υλοποιεί δράσεις στη Βρετανία για την πρόληψη της ανδρικής αυτοκτονίας.

«Στηρίζουμε την οργάνωση CALM, την εκστρατεία ενάντια στη ζωή με αίσθημα δυστυχίας. Η οργάνωση προσπαθεί να ενημερώσει για τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονίας νέων ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα ποσοστά είναι πραγματικά πολύ υψηλά. Πρέπει να αφαιρέσουμε το στίγμα που περιβάλλει την κατάθλιψη και ένας από τους στόχους τους των ανθρώπων της οργάνωσης είναι να πείσουν περισσότερους άντρες, ώστε να μιλήσουν για τα συναισθήματά τους αντί να κρατούν τα πάντα μέσα τους, να κλείνονται στον εαυτό τους – και τελικά να έχουν τραγικό τέλος» τόνισε ο Molko.

Μιλώντας στο ΝΜΕ, δήλωσε ανάμεσα σε άλλα: «Για να καταπολεμηθεί το στίγμα που περιβάλλει την κατάθλιψη, πρέπει να είμαστε περισσότερο ανοιχτοί στο να ακούμε, όπως επίσης και στο να μιλάμε. Η CALM, είναι μία οργάνωση πολύ κοντά στην καρδιά μου, επειδή η κατάθλιψη είναι μία κατάσταση, από την οποία υποφέρω και εγώ».

«Υπάρχουν διάφορες μορφές βοήθειας εκεί έξω» σημείωσε και τόνισε: «Είναι μια ασθένεια όπως κάθε άλλη. Η κατάθλιψη και ο εθισμός αναγνωρίζονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ασθένειες. Αν κάποιος είχε σκλήρυνση κατά πλάκας ή καρκίνο, θα το ακούγατε. Υπάρχει ακόμα στίγμα που συνδέεται με την κατάθλιψη και συγκεκριμένα πολλοί άνδρες αισθάνονται ότι είναι ένα σημάδι αδυναμίας για να μιλήσουν γι ‘αυτό. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με την CALM είναι να αφαιρέσουμε αυτό το στίγμα στην κοινωνία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top