«Ο καφές είναι απόλαυση. Τελεία και παύλα. Για πολλούς όμως, ο «τέλειος καφές» σημαίνει: λίγο γάλα, ίσως και λίγη ζάχαρη, και φύγαμε! Αν κι εσύ βάζεις γάλα στον καφέ σου, δεν είσαι μόνη/ος — το κάνουν πολλοί. Αλλά... μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς;», ανέφερε στο stargr, η διατροφολόγος Θέλεια Βασιλαντωνάκη.
Να μερικοί λόγοι που ίσως σε πείσουν να τον δοκιμάσεις σκέτο ή με εναλλακτικές:
Φουσκώνεις και δεν ξέρεις γιατί!
Αν έχεις φούσκωμα, ενοχλήσεις ή δυσανεξία χωρίς να το καταλαβαίνεις, ο ένοχος μπορεί να είναι... το γάλα στον καφέ. Το στομάχι το πρωί είναι ευαίσθητο — και ο συνδυασμός καφές + γάλα μπορεί να το ταλαιπωρεί.
Τρεις σοβαροί λόγοι για να αποφύγεις τον πρωινό καφέ με άδειο στομάχι
Ο καφές χάνει τη “μαγεία” του.
Το γάλα επηρεάζει τις πολυφαινόλες του καφέ — αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που κάνουν καλό στην υγεία μας και ενισχύουν την εγρήγορση. Όταν βάζεις γάλα, μειώνεται η απορρόφηση τους.
Τα “κρυφά” λιπαρά και θερμίδες.
Μια κουταλιά γάλα δε σου φαίνεται τίποτα — αλλά 2-3 καφέδες τη μέρα = αρκετές θερμίδες. Αν προσέχεις τη διατροφή σου, αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος να “κόψεις” κάτι χωρίς να το νιώσεις.
Μειώνει τη δράση της καφεΐνης.
Το γάλα μπορεί να επιβραδύνει την απορρόφηση της καφεΐνης — που σημαίνει πως δεν νιώθεις αυτό το «ξύπνημα» που περιμένεις. Αν ο καφές είναι το boost σου, κράτα τον σκέτο για καλύτερο αποτέλεσμα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.