Η αυστηροποίηση αλλά και η επικαιροποίηση των μέτρων ασφαλείας στα πανεπιστήμια αποφασίσθηκε σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους συναρμόδιους υπουργούς. Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις που θα έχουν άμεση εφαρμογή.
«Φρένο» στα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια όπου οι «μπαχαλάκηδες» κάθε λίγο και λιγάκι τα κάνουν γης μαδιάμ βάζει η κυβέρνηση. Η τραμπούκικη επίθεση στη Νομική «ξεχείλισε το ποτήρι».
Ο σχετικός νόμος του 2021 που ουσιαστικά ήταν σε αδράνεια, ενεργοποιείται ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται:
- Ενίσχυση της παρουσίας των σεκιούριτι στους πανεπιστημιακούς χώρους,
- Επέκταση του δικτύου των καμερών
Νομική Σχολή: Βίντεο με τους δράστες της επίθεσης έχουν οι αστυνομικοί
Κυρώσεις για τα πανεπιστήμια που δε θα εφαρμόσουν το σχέδιο ασφαλείας
Στοχος είναι να συμμετέχουν σε αυτό το σχέδιο ασφαλείας και οι πρυτάνεις και για αυτό θα εφαρμοστούν και πειθαρχικά μέτρα όπως η διαγραφή φοιτητών που εμπλέκονται σε τέτοια περιστατικά, αλλά και σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ με την εφαρμογή αυτού του σχεδίου.
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται:
- Διαγραφή εμπλεκόμενων φοιτητών
- Σύνδεση του σχεδίου ασφάλειας με τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ
Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.