Δένδιας: «Η Ελλάδα αποκτά αντιαεροπορικό αντι-drone θόλο όπως το Ισραήλ»

Τι είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για το μεσανατολικό

Ο Νίκος Δένδιας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των εχθροπραξιών. 

«Δεν μπορώ να μπω σε πιθανολογίες. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση. Η πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ και καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν εναντίον του, δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σε συνέντευξη στον SKAI. 

Δημοσκόπηση Alco: Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης

«Οταν είσαι μερικές χιλιάδες μίλια από έναν πόλεμο δεν περιμένεις τίποτα καλό. Ήδη υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς έχουν διαταραχθεί οι θαλάσσιες συγκοινωνίες .Το 60% δεν περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ, προϊόντα λείπουν και στην Ευρώπη αυξάνονται οι τιμές».

Δένδιας: Αντιαεροπορικό σύστημα αναχαίτισης και στην Ελλάδα μέχρι το 2030 

Για το iron dome αλλά και όλη την «οχύρωση» του Ισραήλ ενάντια στους πυραύλους για την προστασία του, ο κ. Δένδιας αποκάλυψε το σχέδιο της Ελλάδας για απόκτηση ενός αντιαεροπορικού συστήματος αναχαίτισης.

«Η χώρα πρέπει να κλείσει. Παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, εκτιμήσαμε ότι η χώρα έπρεπε να αποκτήσει έναν αντιαεροπορικό και αντι- drone θόλο».

Δένδιας: «Διευρυνόμαστε, δε μεταλλασσόμαστε, το μπλε είναι μπλε»

«Εμείς δεν το είδαμε πολύ νωρίς. Το σύστημα καινοτομίας, με εξαίρεση μικρές επιχειρήσεις, δεν εκτίμησε την κατάσταση, γι' αυτό πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά συγχρόνως να προχωρήσουμε με μεγάλα βήματα στη δημιουργία των θόλων», είπε τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι κάτι που θα γίνει άμεσα. «Υπάρχει προβλεφθείσα δαπάνη που εντάσσεται στην ατζέντα του 2030».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top