Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: «Προτείνετε σταυρόλεξο, όχι σκανδιναβικό μοντέλο»

Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Εντάσεις στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσαχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια / ANT1 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 

«Αυτό που προτείνετε δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σταυρόλεξο»

Αρχικά ο κ. Μητσοτάκης απευθύνηθηκε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη και είπε «αυτό που προτείνετε δεν είναι σκανδιναβικό μοντέλο, αλλά σταυρόλεξο. Ποιο είναι το σκανδιναβικό μοντέλο;»

Μητσοτάκης για τους «sugar daddies»: «Απαράδεκτη η δήλωση Κουτσούμπα»

«Δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε κύριε Ανδρουλάκη από τις πιρουέτες σας. Τα μίντια σας φταίνε κ. Ανδρουλάκη; Έχουμε ζαλιστεί όλοι από τις πιρουέτες σας και οβιδιακές μεταμορφώσεις! Πολύ πιο έντιμο να πείτε λέμε όχι σε όλα! Καθαρή πολιτική θέση αλλά μη βλέπετε συμφέροντα μέσα για να κρύψετε τις αδυναμίες σας, με το να υψώνετε τόνο φωνής και τόσο οργισμένος περνάτε μήνυμα ότι τα επιχειρήματα δεν είναι στέρεα».

«Τα επιχειρήματά σας δεν είναι εξαιρετικά στέρεα»

Αργοτερα, ο πρωθυπουργός έδωσε απάντηση και στον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο.

«Ο Έλληνας μαθητής που δίνει πανελλαδικές εξετάσεις και μπαίνει στο πανεπιστήμιο έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει δωρεάν σε ποιοτικά πανεπιστήμια της επιλογής του και ανάλογα με τις επιδόσεις του. Δεν θα επιμείνουμε στην φαντασίωση του κ. Φάμελλου».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Απάντησε για τους «sugar daddies»

Για να προσθέσει«την ώρα που μιλούσατε εσείς, ο αρχηγός σας έκανε ανάρτηση – οι δικές μας προτάσεις λέει- αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι ο αρχηγός σας κάνει ανάρτηση την οποία προφανώς δεν γνωρίζατε».

«Τα δικά σας προβλήματα δεν θα τα κρύψετε με προσωπικές επιθέσεις»

«Επανάληψη προσωπικών χαρακτηρισμών απέναντι μου αναπαρήγαγε συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ από τότε που εκλέχθηκα πρόεδρος ΝΔ. Τα δικά σας προβλήματα, τα ζητήματα που μπορεί να έχει ο δικό σας αρχηγός με πόθεν έσχες, δεν θα τα κρύψετε με προσωπικές επιθέσεις. Τα όργανα βουλής έχουν γνωμοδοτήσει τόσες φορές. Καλά ξεμπερδέματα για τα δικά σας προβλήματα».

«Για την ελάχιστη βάση εισαγωγής είμαστε πολύ υπερήφανοι διότι δεν πρόκειται να σπρώχνουμε νέα παιδιά σε τμήματα τα οποία πρακτικά υπολειτουργούν και εσείς δημιουργήσατε ένα βράδυ πριν από τις εκλογές, με εκπρόθεσμη τροπολογία γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα τμήματα αυτά καταδικάζουν τα νέα παιδιά σε μια «πολύχρονη φοίτηση», με την φαντασίωση ότι με αυτό τον τρόπο προσφέρουμε δωρεάν δημόσια εκπαίδευση σε όλα τα παιδιά. Σε κανέναν δεν στερεί το νομοσχέδιο το δικαίωμα στη γνώση» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το βίντεο με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top