Εισαγγελέας για το δάνειο Κασσελάκη και το Πόθεν Έσχες του  

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε» απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  

Εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη παράβαση του νόμου περί Πόθεν Έσχες ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ώστε να διακριβωθεί εάν παραβιάζονται οι διατάξεις που απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό. 

Τ. Μακμπέθ στο Star: Θα παντρευτούμε με τον Στ. Κασσελάκη στην Ελλάδα  

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή να διενεργηθεί έρευνα και να διαπιστωθεί αν έχουν παραβιαστεί διατάξεις της νομοθεσίας περί πόθεν έσχες. Ειδικά αυτή που απαγορεύει σε αρχηγούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή να είναι μέτοχοι ή να κατέχουν εξολοκλήρου εταιρίες με έδρα στο εξωτερικό.

Κασσελάκης: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε

«Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε. Σε αντίθεση με τις γιγαντιαίες περιουσίες αυτών που μας κυβερνούν, τα δικά μου εισοδήματα στις ΗΠΑ είναι όλα φορολογημένα. Μέχρι το τελευταίο δολάριο - μέχρι το τελευταίο ευρώ» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κασσελάκης σε video: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε

Κασσελάκης σε video: Στείλτε όσους εισαγγελείς θέλετε 

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει πως  «εφ' όσον ο νόμος τον αφορά θα πουλήσει τις εταιρείες που έχει στο εξωτερικό», όπως αυτή στο Μαϊάμι, από την οποία πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι μέσω του άτοκου δανείου των 230.000 ευρώ,  όπως φαίνεται και στο σχετικό συμφωνητικό. 

Το έμβασμα 210. 000 ευρώ του Στ. Κασσελάκη ο οποίος διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Θ. γεωργόπουλου

Το έμβασμα 210. 000 ευρώ του Στ. Κασσελάκη ο οποίος διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Θ. Γεωργόπουλου 

Στο βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει αιχμές για την δικαιοσύνη ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δυο σταθμά. 

Συγκεκριμένα δήλωσε: 

«H ελληνική Δικαιοσύνη έχει τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά στον κόσμο:

Όταν αναλαμβάνει να υπερασπιστεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη απέναντι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο που βοά για την κατάλυση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα … έχει τα πιο αργά αντανακλαστικά στον κόσμο:

Όταν οφείλει να διερευνήσει το έγκλημα, το μπάζωμα και τη συγκάλυψη στα Τέμπη».

ΝΔ: Ο Κασσελάκης παραδέχεται πως παραβιάζει τη νομοθεσία

Πηγές της ΝΔ ισχυρίζονται ότι «ο κ. Κασσελάκης συνομολογεί για ακόμη μια φορά ότι έχει ακόμη την κατοχή του μετοχές αλλοδαπών εταιριών, άρα όλο αυτό το διάστημα παραβιάζει τη σχετική νομοθεσία».

Τι λένε πηγές της ΝΔ για την απάντηση Κασσελάκη στη δικαστική έρευνα


ΣΥΡΙΖΑ:  Ψευδείς οι ισχυρισμοί του Θ. Γεωργόπουλου για το δάνειο Κασσελάκη

Το θέμα προέκυψε μετά τους ισχυρισμούς του πρώην οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου, πως το δώρο Χριστουγέννων και η μισθοδοσία για τους εργαζόμενους είχαν πληρωθεί, πριν φτάσουν τα χρήματα από το δάνειο Κασσελάκη. 

Η Κουμουνδούρου έδωσε ραντεβού με τον απολυμένο κύριο Γεωργόπουλο στη Δικαιοσύνη, χαρακτηρίζοντας ψευδείς τους ισχυρισμούς του και απαντώντας με στοιχεία. 

Έδωσε στη δημοσιότητα τις αποδείξεις από την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού όπου φαίνεται πως στις 21 Δεκεμβρίου μπήκαν στα ταμεία 20.000 ευρώ για την καταβολή μέρους του δώρου και στις 29 Δεκεμβρίου 210 χιλιάδες  ευρώ για την μισθοδοσία. 

«Όσο και εάν έχουν ψάξει και τον έχουν γυρίσει ανάποδα τι βγήκε; Για τα 39 σπίτια του Μητσοτάκη το κάναμε αυτό;… O Στέφανος Κασσελάκης, πλήρωσε,  τέλος…» σχολίασε από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα.   


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top