ΣΥΡΙΖΑ: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από το Συνέδριο 

Έχασε κατά κράτος τη «μάχη» ο Τσίπρας αλλά σχεδιάζει ρεβάνς  

Η επόμενη μέρα του συνεδρίου βρίσκει τους πρωταγωνιστές της εσωκομματικής διαμάχης στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν «ταμείο». Ποιος κέρδισε και ποιος έχασε ανέλυσε ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ του Star, Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.  

Ο Κασσελάκης απάντησε στον Τσίπρα: Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε σε εκλογές

Όπως ανέφερε, ο Στέφανος Κασσελάκης πήρε την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του συνεδρίου  το οποίο «άδειασε τον Αλέξη Τσίπρα και την Ολγα Γεροβασίλη. Δεν πήρε όμως «λευκή επιταγή», καθώς τον περιμένουν στη… γωνία στις ευρωεκλογές για να τον αμφισβητήσουν ξανά.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την εσωκομματική μάχη κατά κράτος γιατί η πρότασή του να γίνουν εκλογές δεν πέρασε. Από την άλλη το γεγονός ότι δεν εξελέγη νέα ηγεσία,  του αφήνει το περιθώριο  να διατηρεί ελπίδες επιστροφής σε μελλοντικό αδιέξοδο. 

Τσίπρας: Να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Κασσελάκης από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Κερδισμένος είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έδειξε ότι ελέγχει το συνέδριο. Με τον  Σωκράτη Φάμελλο και τον Γιώργο Τσίπρα μοιάζουν να διεκδικούν ρόλο «τρόικας»... επιτηρητών. Βέβαια έτσι γίνονται συνυπεύθυνοι και για το όποιο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Τέλος, η Όλγα Γεροβασίλη από τη  μια είναι χαμένη γιατί δεν κατάφερε να φτάσει στην κάλπη και να κερδίσει τις εντυπώσεις από την άλλη όμως εξασφάλισε πως έγινε το πρόσωπο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης με ό,τι αυτό σημαίνει σε μια ενδεχόμενη  μελλοντική κούρσα ηγεσίας.

Η Γεροβασίλη «απέναντι» στον Κασσελάκη - «Κλειδώνει» η υποψηφιότητά της

Η ζημιά στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ 

Το θέμα βέβαια είναι αν κέρδισε κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν είχε μόνο ζημιά από αυτό το συνέδριο.

«Το συνέδριο σίγουρα έβλαψε την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού  ο κόσμος είδε ένα πρωτοφανές πολιτικό «ξεκατίνιασμα», μακριά από τα προβλήματα της κοινωνίας. Το θέμα είναι αν θα το καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ και θα προχωρήσουν με άλλο βηματισμό ή θα συνεχίσουν αυτόν   τον πόλεμο φθοράς  μεταξύ τους.  Εκτός αν το μόνο που θέλουν είναι να φύγει ο Κασσελάκης κι ας γίνουν μονοψήφιοι στις δημοσκοπήσεις. Διότι όσο τρώγονται μεταξύ τους, ο κόσμος δεν μπορεί ούτε να σκεφτεί να τους εμπιστευθεί τη διαχείριση της χώρας» κατέληξε ο Π. Μποτσαράκος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top