ΣΥΡΙΖΑ: Το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα μετά τη λήξη του συνεδρίου

Πώς φτάσαμε στο «εκλογές τέλος»

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Χωρίς εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου έληξε τελικά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις ομιλίες «φωτιά» από τον Στέφανο Κασσελάκη και την Όλγα Γεροβασίλη, τις αιχμές και τα υπονοούμενα.

ΣΥΡΙΖΑ: Τέλος στα σενάρια εκλογών - Καταψηφίστηκε η πρόταση για κάλπες

Μετά το πέρας της διαδικασίας και τη λήξη ήρθε και η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, η μακροσκελής τοποθέτηση του οποίου έφερε αναταράξεις λίγο πριν το συνέδριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφια πρόεδρος η Γεροβασίλη - Αποδοκιμασίες κατά την ομιλία της

«Ο Αλέξης Τσίπρας ό,τι είχε να πει το είπε στη δήλωσή του. Κανένα άλλο σχόλιο, όλοι θα κριθούν από τα αποτελέσματα», αναφέρει το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού.

Πάντως, από τη λήξη του συνεδρίου φάνηκαν δύο πράγματα. Πρώτον οριστική ρήξη μεταξύ Κασσελάκη - Τσίπρα και δεύτερον πως, όπως έλεγαν πολλοί, εκείνος που σίγουρα δε βγήκε κερδισμένος ήταν ο πρωήν πρωθυπουργός, αφού η πρότασή του για εκλογές, έπεσε στο κενό.

ΣΥΡΙΖΑ: Πώς φτάσαμε στο «εκλογές τέλος»

Τέσσερις ημέρες γεμάτες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και ίντριγκες, μια διαδικασία που έμοιαζε να ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί και αλληλοσπαραγμός άνευ προηγουμένου μπορούν να περιγράφουν όλα όσα έγιναν στο κλειστό γήπεδο του Taekwondo.

Ακόμη και αφού έπεσε η αυλαία του συνεδρίου, τα δύο στρατόπεδα επιδόθηκαν σε ένα μπρα ντε φερ για το ποιος υποχώρησε και τελικά δε στήθηκαν κάλπες, μετά τη συμβιβαστική πρόταση που ήρθε από τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στρατόπεδο Κασσελάκη έδειχνε την Όλγα Γεροβασίλη, ότι με τη φράση της «στις 10 Μαρτίου είναι αστείο να λέμε πως θα γίνουν εκλογές και κάνε τες μόνος σου», ουσιαστικά ανακαλούσε την υποψηφιότητά της.

«Δεν απέσυρα ποτέ την υποψηφιότητά μου», απάντησε η κ. Γεροβασίλη, ενώ από το περιβάλλον της τόνιζα ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήθελε τις εκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ: Το μπρα ντε φερ των στρατοπέδων

Μετά την πρωτόγνωρη αυτη διαδικασία, οι περισσότεροι έφυγαν από το κλειστό με ένα ερώτημα: Πώς μετά από όσα διαδραματίστηκαν θα μπορέσουν να πορευτού όλοι μαζί την επόμενη ημέρα, με τα δύο στρατόπεδα να έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Το μεν στρατόπεδο Κασσελάκη εκτιμά πως το συνέδριο του έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές και να πάσει χωρίς αμφισβητήσεις στις εγκλογικές μάχες που έχει μπροστά του, με πρώτη τις Ευρωεκλογές.

Το δε στρατόπεδο της Όλγας Γεροβασίλη αντιτείνει πως «ναι, πάμε συντεταγμένα, αλλά χωρίς τη διχαστική και πολωτική στάση του προέδρου» και πως «δεν υπάρχει λευκή επιταγή για κανέναν».

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top