Μαρία Σπυράκη: Αρχειοθετήθηκε η υπόθεσή της για το ΕΚ -«Η αλήθεια έλαμψε»

«Μετά από ενδελεχή έρευνα δεν προέκυψαν ενδείξεις αξιόποινης πράξης»

To ρεπορτάζ του Γ. Ευγενίδη (16/12/2022)στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για το παρασκήνιο της διαγραφής της Μ. Σπυράκη από τη ΝΔ

«Η αλήθεια έλαμψε. Η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για όλους τους πολίτες για να αποδείξουν την αθωότητά τους όταν δημιουργούνται σκιές, πρωτίστως για εμάς τους πολιτικούς», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή της η ευρωβουλευτής του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (ΕPPO) για την υπόθεσή της.

Μαρία Σπυράκη: «Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας»

«Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου που σχετίζεται με το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου» αναφέρει η κ. Σπυράκη και συνεχίζει: «Όπως βεβαιώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, δεν υπάρχει καμία οικονομική διαφορά με τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο επίσης αποφάσισε να μην κινηθεί καμία πειθαρχική διαδικασία εις βάρος μου».

Σπυράκη: Πλήρωσε στην Ευρωβουλή 21.240 ευρώ για τον συνεργάτη της

Επικαλούμενη τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η κ. Σπυράκη διευκρινίζει ότι «η αρχειοθέτηση της υπόθεσης αποφασίστηκε μετά από ενδελεχή έρευνα, από την οποία δεν προέκυψαν ενδείξεις τελέσεως αξιόποινης πράξης εκ μέρους μου». 

Επιπλέον, προσθέτει ότι «από 15/12/2022, οπότε διατυπώθηκε το αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την άρση της ασυλίας μου, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση των αρχών και ζήτησα με επιστολή μου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να προχωρήσει στην άρση της ασυλίας μου, όπως και έγινε» και ευχαριστεί τον Καθηγητή Ηλία Αναγνωστόπουλο «για την ανεκτίμητη υποστήριξή του σε αυτή τη διαδρομή», καθώς και τον δικηγόρο της στις Βρυξέλλες Βασίλη Ακριτίδη «για την εξαιρετική συνεργασία».

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, υπήρξε αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, στις 15 Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με έρευνα για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. Η ίδια, σε δήλωσή της, είχε τονίσει ότι είχε ζητήσει επίσπευση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας της και ανέφερε ότι δεν έχει κατηγορηθεί για λήψη αμοιβών συνεργατών της ή για παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού, καθώς και ότι δεν έχει καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top