Μαρία Σπυράκη: «Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας»

Τι έχει συμβεί με την ευρωβουλευτή

Την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας αναμένεται να ζητήσει σήμερα η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη, μετά από το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για την άρση της ασυλίας της. 

Ζήτησε την άρση ασυλίας Καϊλή αλλά και Σπυράκη ο Γενικός Εισαγγελέας ΕΕ!  

«Σήμερα θα ζητήσω την αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας. Δε θέλω να υπάρχουν σκιές. Καταρχήν έχω αποδεχθεί να προχωρήσει γρήγορα και με συνοπτικές διαδικασίες η άρση της ασυλίας μου. Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει άμεσα. Ζητώ να προχωρήσει άμεσα και χωρίς να περάσει από την αρμόδια Επιτροπή. Με συνοπτικές διαδικασίες (…). Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση θα γίνει στην Ολομέλεια του Ιανουαρίου, θέλω όμως να τελειώσει αυτή η υπόθεση το συντομότερο», είπε η κ. Σπυράκη στο Open.

Η Μαρία Σπυράκη θα ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μετά από το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της - Eurokonissi

Η Μαρία Σπυράκη θα ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μετά από το αίτημα του Ευρωπαίου Γενικού Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας της - Eurokonissi

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος χθες στην υπόθεση, δήλωσε πως είναι αρκετά σοβαρή, αλλά δεν έχει πλήρη εικόνα. 

Qatargate: Έρευνα για την Καϊλή και στην Ελλάδα για δωροληψία και ξέπλυμα

«Πληροφορήθηκα την υπόθεση, είναι σοβαρή, δεν έχω πλήρη εικόνα. Θα επιστρέψω στην Αθήνα να ενημερωθώ για το ζήτημα και να σας απαντήσω αύριο», τόνισε από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται.

Μαρία Σπυράκη: Το χρονικό της άρσης της ασυλίας της

Όπως ανακοινώθηκε χθες ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας ζήτησε την άρση της ασυλίας, τόσο της Εύας Καϊλή, όσο και της Μαρίας Σπυράκη. 

Σπυράκη: Έπεσα κι εγώ θύμα κυβερνοεπίθεσης στην Ευρωβουλή  

Βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά στην αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών. Σύμφωνα με το εφαρμοστέο εθνικό δίκαιο, η κ. Καϊλή και η κ. Σπυράκη δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Η Μαρία Σπυράκη ζητά να γίνουν σύντομα όλες οι διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν σκιές γύρω από το πρόσωπό της - Intimenews

Η Μαρία Σπυράκη ζητά να γίνουν σύντομα όλες οι διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχουν σκιές γύρω από το πρόσωπό της - Intimenews

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση της κ. Σπυράκη δε συνδέεται με το Qatargate.

Η ίδια, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μετά το αίτημα του Ευρωπαίου Εισαγγελέα είπε:

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου, ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το Qatagate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση της κ. Σπυράκη δεν έχει σχέση με το Qatargate - Eurokinissi

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση της κ. Σπυράκη δεν έχει σχέση με το Qatargate - Eurokinissi

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει ανόμοια πράγματα για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Η υπόθεση της κυρίας Σπυράκη δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate. Η ίδια η κυρία Σπυράκη έχει δηλώσει ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της, προκειμένου να διαφανεί ότι πρόκειται για διοικητική διαφορά σχετικά με επίδομα πρώην συνεργάτη της και ότι η ίδια δεν έχει οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Καταλαβαίνουμε την αντιπολιτευτική απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ας περιμένουμε τον έλεγχο των αρμόδιων αρχών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top