Eπιστολή της Ιεράς Συνόδου στους 300 βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα»

Με μια επτασέλιδη επιστολή  που εστάλη στους 300 βουλευτές  η Ιερά Σύνοδος  με το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καλώντας τους εμμέσως να μην το στηρίξου, όπως μετέδωσε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Star Γιώργος Κολοβάτσιος.

Γάμος ομόφυλων: Αυτό είναι το κείμενο που θα διαβαστεί στις εκκλησίες

Oι 300 βουλευτες παίρνουν στα χέρια τους  την επιστολή της Iεράς Συνόδου που είναι σαφέστατα ένα μέσο πίεσης για να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. 

Σεραφείμ: Κλείνει την πόρτα σε βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια 

Αναπτύσσοντας τα επιχειρήματα τους οι ιεράρχες σημειώνουν ότι «το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδεμόνες  και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών». 

Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές

Η επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές  

Επιστολή «εξάψαλμος» της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές

Οι ιεράρχες θεωρούν ότι δεν είχε λόγο να προχωρήσει σε αυτές τις ρυθμίσεις η Πολιτεία και πως ανοίγει παράθυρο μέσω της υιοθεσίας για την παρένθετη μητρότητα που θα εργαλειοποιήσει τις γυναίκες και τονίζουν: 

«Το νομοσχέδιο υπερβαίνει τις συγκυριακές ανάγκες που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί με στόχο να ικανοποιηθούν παράλογες ιδεολογικές απαιτήσεις με την υιοθέτηση μιας ισοπεδωτικής ιδεολογίας περί φύλου. Θύματα αυτής της νομοθεσίας δεν θα είναι αφηρημένες έννοιες αξίες αλλά η παράδοση, οι αξίες., τα δικαιώματα των μελλοντικών παιδιών και τα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top