MOE Ελλάδας -Τουρκίας: «Κόκκινες γραμμές» για πρόληψη της έντασης 

Επικοινωνία των Υπουργών Άμυνας αλλά και των Επιτελείων    

Στη λειτουργία «κόκκινων» τηλεφωνικών γραμμών που θα προλαμβάνουν την ένταση στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο θα προχωρήσουν τα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστας Συμεωνίδης, μετά τη σημερινή συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ

Δένδιας- Γκιουλέρ συμφώνησαν για τη δρομολόγηση των Μ.Ο.Ε

Όπως ανέφερε, μετά το καλοκαίρι αναμένεται να πάρει «σάρκα και οστά» ο νέος γύρος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα. Τα ΜΟΕ είχαν «παγώσει» πέρυσι στις 28 Απριλίου, μετά το πρωτοφανές «μπαράζ»  των τουρκικών παραβιάσεων και υπερπτήσεων εκείνης της ημέρας. 

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας 

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων Άμυνας των δύο χωρών θα συναντηθούν πιθανόν από Σεπτέμβριο και μετά, με στόχο να συμφωνήσουν σε μια σειρά μέτρων που θα προλαμβάνουν την ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Εκτός από την άμεση τηλεφωνική επικοινωνία που ήδη συμφώνησαν να έχουν, αν χρειαστεί, οι υπουργοί Άμυνας Νίκος Δένδιας και Γιασάρ Γκιουλέρ, αναμένεται να ενεργοποιηθούν και «κόκκινες» τηλεφωνικές γραμμές και σε κατώτερα επίπεδα. 

Μπάιντεν σε  Ερντογάν: Ναι στα F-16,  αλλά όχι σε προκλήσεις στο Αιγαίο 

Για παράδειγμα ανάμεσα στους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών και επίσης κυρίως μεταξύ Αεροπορικών και Ναυτικών Διοικητών, ώστε αν συμβεί κάτι απρόοπτο σε αέρα ή θάλασσα, να μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα, χωρίς να πάρει διαστάσεις και να κλιμακωθεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top