Συνεδριάζει το υπουργικό – Οι υπουργοί θα πάρουν τους μπλε φακέλους

Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης

Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει στις 11:00 σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου και στις 17:00 θα επισκεφθεί το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης «λίγα λόγια και πολύ δουλειά», δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για πανηγυρισμούς, καθώς προτεραιότητα είναι η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. 

Νέα Κυβέρνηση: Τα πρώτα νομοσχέδια και το Market Pass   

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει σαφές προς τους υπουργούς του ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αποτελεί λευκή επιταγή, αλλά εντολή για μεταρρυθμίσεις και έργο που θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών, προειδοποιώντας παράλληλα ότι δε θα γίνουν ανεκτά σημάδια έπαρσης και αλαζονείας. 

Προτεραιότητα θα έχουν τα θέματα της καθημερινότητας, όπως η υγεία, η αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών και η εξυπηρέτησή τους από το Δημόσιο. 

Οι προτεραιότητες στην Οικονομία

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μια από τις προθέσεις του νέου υπουργού Οικονομικών, Κ. Χατζηδάκη είναι η επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού», που λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά και ένα νέο market pass που θα περιλαμβάνει νέους δικαιούχους και αυξημένο ποσό σε κάποιες περιπτώσεις. 

15 γυναίκες στη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη - Το προφίλ και τα βιογραφικά τους

Παράλληλα, στον μπλε φάκελο που θα παραλάβει σήμερα ο κ. Χατζηδάκης ψηλά στη λίστα θα βρίσκεται η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τους επόμενους μήνες, όπως επίσης η άνοδος του μέσου όρου του ΑΕΠ κατά 3% σε βάθος τετραετίας, που θα βοηθήσει και στην αύξηση των μισθών κατά 25%.

«Αγκάθι» η κατάσταση στην Υγεία

Μετά το ταξίδι τους στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφτεί αμέσως το υπουργείο Υγείας, καθώς η επαναθεμελίωση του ΕΣΥ αποτελεί προσωπικό του στοίχημα. 

Νέα κυβέρνηση: Το παρασκήνιο της ορκωμοσίας – Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες

Στόχος για τη νέα τετραετία είναι να μειωθούν οι αναμονές στα χειρουργεία και οι καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ, αλλά και η αναβάθμιση 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας. 

Σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού αναμένονται 10.000 νέες προσλήψεις, κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού, η αναβάθμιση του ΕΚΑΒ και η επέκταση του προγράμματος προληπτικών εξετάσεων. 

Νέα Κυβέρνηση: To τριπλό «στοίχημα» σε Υγεία, Παιδεία και Μεταφορές

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη προσοχή και στα ζητήματα του υπουργείου Παιδείας, όπου ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα αναλάβει να το μετατρέψει στο πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο. 

Ο Κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί άμεσα και το υπουργείο Παιδείας, όπου ο Κυριάκος Πιερρακάκης αναλαμβάνει να το μετατρέψει στο πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο.

Νέα κυβέρνηση: Τα 23 «πρωτάκια» που αναλαμβάνουν υπουργοί για πρώτη φορά

Τέλος θα μεταβεί και στο νεοσύστατο υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, που έχει στόχο την ίση μεταχείριση και τις ίσες ευκαιρίες των δύο φύλων, την στήριξη των παιδιών και το πρόγραμμα για τη στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top