Εκλογές: Καβγάς για το πρόγραμμα της ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ 

Αμφισβητούν τις δεσμεύσεις για αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις      

Στα τελευταία μέτρα της εκλογικής κούρσας ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Χαλκιδική και o Αλέξης Τσίπρας από την Κρήτη, στέλνουν τα δικά τους μηνύματα για το διακύβευμα των εκλογών. Οι δύο αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις με φόντο τις αυξήσεις στους μισθούς και τις προσλήψεις. 

Κάλεσμα Μητσοτάκη για ισχυρή αυτοδυναμία από τη Χαλκιδική  

Νέα Μουδανιά και Πολύγυρος οι δύο σταθμοί της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Χαλκιδική, απ' όπου μίλησε για την ανάγκη μιας σταθερής κυβέρνησης. 
«Με  μία αυτοδυναμία η οποία να είναι άνετη, να είναι λειτουργική και να μπορούμε ακριβώς να υλοποιήσουμε το φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει στον ελληνικό λαό» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 

Τσίπρας στα Χανιά: Θα είμαστε μαζί και την επόμενη μέρα της κάλπης 

Για δεύτερη φορά μέσα σε δέκα μέρες βρέθηκε στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας. Από τα «χαμένα κάστρα» των  Χανίων και του Ηρακλείου, έδωσε το στίγμα για την επόμενη μέρα. 

«Θα είμαστε μαζί μέχρι την κάλπη. Αλλά θα είμαστε μαζί και την επόμενη μέρα της κάλπης. Ας δώσουμε αυτή τη μάχη τώρα. Να κρατήσουμε και να πάμε μετά να κάνουμε τη μεγάλη αντεπίθεση για να ξανακάνουμε νικηφόρα την προοδευτική παράταξη».  

Κόντρα κορυφής για μισθούς και προσλήψεις στο ΕΣΥ 

«θα πετύχουμε καλύτερες απολαβές… και μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού αλλά και μέσα από το στόχο μας να έχουμε μέσους μισθούς της τάξης των 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και σε 10.000 προσλήψεις, οι οποίες πρέπει να γίνουν στην Yγεία και θα γίνουν από  την κυβέρνηση της ΝΔ

«Το πρόγραμμα τους δεν προβλέπει αυξήσεις στον μέσο μισθό 25%, αλλά 1,4% σε βάθος τετραετίας» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε και ότι το πρόγραμμα τους δεν προβλέπει 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ… προβλέπει αντικαταστάσεις αυτών που θα φύγουν από το ΕΣΥ.  

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις Θ. Σκυλακάκη 

Όμως, την αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκάλεσε δήλωση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, ότι το πρόγραμμα σταθερότητας που εστάλη στις Βρυξέλλες δεν περιλαμβάνει μια σειρά προεκλογικών τους δεσμεύσεων, προβλέπει όμως κονδύλι για την υλοποίησή τους. 

«Δεν περιλαμβάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, δεν περιλαμβάνει την αύξηση του κατώτερου μισθού» τόνισε ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Σκυλακάκης.   

 «Οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη είναι όλες κούφιες» σχολίασε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η Εκπρόσωπος Τύπου Πόπη Τσαπανίδου, ενώ το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε:  «Ομολόγησε την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας .Είναι πλέον σαφής η εξαπάτηση».

Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως 

Ξαναδιαβάστε το μεσοπρόθεσμο απαντάει η ΝΔ, με τον εκπρόσωπό της Άκη Σκέρτσο να δηλώνει: «Παρακαλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μας υπενθυμίζει τόσο συχνά πόσο αδιάβαστος αλλά και πόσο ανεπίδεκτος μαθήσεως είναι»ι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top