Άρση ασυλίας για Αλέξη Γεωργούλη και Μαρία Σπυράκη

Ποιες κατηγορίες τους «βαραίνουν»

Σε άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, και της ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν διά ανάτασης χειρός για την άρση ασυλίας Γεωργούλη και με 408 ψήφους υπέρ της άρσης ασυλίας της Σπυράκη. 

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο ανακοίνωσε το αίτημα άρσης αυλίας του Αλέξη Γεωργούλη στα μέσα Απριλίου, μετά τις καταγγελίες της Ελένης Χρονοπούλου για «βαριά ποινικά αδικήματα». Ο Έλληνας ευρωβουλευτής είχε παραιτηθεί του δικαιώματος ακρόασης, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Στις 30 Μαΐου η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη.

Αλέξης Γεωργούλης: Άρση της ασυλίας του αποφάσισε η Επιτροπή της Ευρωβουλής

Σύμφωνα με δηλώσεις της δικηγόρου του, Σταματίας Μάλλα, τις προηγούμενες ημέρες, η ολοκλήρωση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του στον συντομότερο δυνατό χρόνο χαρακτηρίζεται «θετική» καθώς κατόπιν τούτου ο κ. Γεωργούλης αναμένεται να κληθεί από τις Αρχές «προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στη δικογραφία».

Άρση ασυλίας και για τη Μαρία Σπυράκη

Για την υπόθεση της Μαρίας Σπυράκη, υπήρξε αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, στις 15 Δεκεμβρίου 2022, σχετικά με έρευνα που αφορά απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε.

Ανεστάλη η κομματική ιδιότητα της Σπυράκη - Δε θα είναι υποψήφια βουλευτής

Η ίδια, σε δήλωσή της, τόνισε ότι είχε ζητήσει επίσπευση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας της και ανέφερε ότι δεν έχει κατηγορηθεί για λήψη αμοιβών συνεργατών της ή για παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού, καθώς και ότι δεν έχει καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top