Έπαθε… Κατρούγκαλο η Χρονοπούλου: Τι είπε για αύξησεις φόρων

«Έκανα σαρδάμ», διευκρίνισε σε νέα τοποθέτησή της

«Είπα “θα αυξήσουμε τους φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη”, αντί να πως δε θα αυξήσουμε ή πως θα μειώσουμε. Ήταν λεκτικό λάθος», διευκρίνισε η Ελένη Χρονοπούλου / Βίντεο: Σκάι

Έντονη συζήτηση στα social media προκάλεσε μια τοποθέτηση της υποψήφιας βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ελένης Χρονοπούλου, που θύμισε… Γιώργο Κατρούγκαλο (υπενθυμίζεται πως λίγες μέρες πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε ταχθεί υπέρ περί επαναφοράς του συντελεστή 20% επί του εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών).

Η κυρία Χρονοπούλου, σε τοποθέτησή της σε συζήτηση στην ΕΡΤ για τις εκλογές και τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων, έκανε λόγο για αυξήσεις φόρων από το ΠΑΣΟΚ.

Ο επίμαχος διάλογος:

Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία (αναλύει ΕΚΑΣ και νούμερα)

Αμυράς: Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε; Είδα στο πρόγραμμά σας ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα. Τι εννοείτε;

Κωδικός «40%» για ισχυρή αυτοδυναμία – Τα σενάρια για επτακομματική Βουλή

Χρονοπούλου: Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι, να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά, ανακατανέμοντας τους φόρους, να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς.

Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.

Στον τάφο της Γεννηματά ο Ανδρουλάκης: Άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο

Χρονοπούλου: Ναι, θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.

Η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου / facebook

Η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ Ελένη Χρονοπούλου / facebook

Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε, μια και το λέτε… Ποιους θα μειώσουν, όλοι το λένε. Ποιους θα αυξήσετε, είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε.

Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.

Χρονοπούλου: «Έκανα σαρδάμ, ήθελα να πω πως δε θα αυξήσουμε»

Η υποψήφια βουλευτής, κοινοποιώντας και το επίμαχο βίντεο από την Ομάδα Αλήθειας, έκανε λόγο για σαρδάμ, λέγοντας πως ήθελε να πει ότι θα μειώσει τους φόρους το ΠΑΣΟΚ.

ΕΝΦΙΑ: Πώς να τον πληρώσετε σε έως 24 δόσεις

«Παιδιά ευχαριστώ θερμά για το πρώτο μου viral αλλά δυστυχώς -για εσάς- δεν υπάρχει είδηση, έπαθα σαρδάμ. Να μειώσουμε ήθελα να πω προφανώς, όχι να αυξήσουμε. Και για να είμαστε ακριβείς», έγραψε.

Παράλληλα, μιλώντας στον Σκάι σήμερα επανέλαβε τα περί σαρδάμ, λέγοντας πως σκοπός του βίντεο ήταν να δημιουργηθούν εντυπώσεις για κάτι που δεν ισχύει.

Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι και πάλι άδεια – Ζητώ ισχυρή εντολή

«Είπα “θα αυξήσουμε τους φόρους που πλήττουν τη μεσαία τάξη”, αντί να πως δε θα αυξήσουμε ή πως θα μειώσουμε. Ήταν λεκτικό λάθος», είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top