Μητσοτάκης: Η κάλπη είναι και πάλι άδεια – Ζητώ ισχυρή εντολή

«Ακούω τις ίδιες σαχλαμέρες από την αντιπολίτευση»

«Η κάλπη είναι και πάλι άδεια», είπε για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης / Βίντεο: Mega

«Θέλουμε ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση ώστε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, κάτι που δεν γίνεται με οριακή πλειοψηφία», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega, ενόψει των νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως στις 25 Ιουνίου «η κάλπη είναι και πάλι άδεια» και πρόσθεσε πως μια σταθερή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση «για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές».

Μητσοτάκης σε βουλευτές της ΝΔ: «Στις εκλογές ηττήθηκε η τοξικότητα»

«Η ισχυρή κυβέρνηση της επόμενης ημέρας είναι προϋπόθεση για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Ενδεχομένως ο πήχης της αυτοδυναμίας στην ενισχυμένη αναλογική να ανέβει. Ζητώ μια ισχυρή εντολή για σταθερή κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Mητσοτάκης στο Τik Τok: 25 Ιουνίου δεν πάμε παραλία, πάμε να ψηφίσουμε

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε πως έγιναν λάθη κατά την πρώτη τετραετία, σημειώνοντας πως ο ίδιος έχει κάνει την αυτοκριτική του. «Εκεί στρέφονται και οι προτεραιότητές μας για την επόμενη μέρα», είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα το ΕΣΥ, όπου λόγω πανδημίας δεν έγιναν οι αλλαγές που είχαν σχεδιαστεί. «Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει λίστα αναμονής μηνών για χειρουργεία», εξήγησε.

«Έπιασε» Παπανδρέου και Καραμανλή ο Μητσοτάκης

«Ακούω τις ίδιες σαχλαμέρες από την αντιπολίτευση - Ο Ανδρουλάκης κοπιάρει τον Τσίπρα»

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση», σημειώνοντας πως τα πρωτόγνωρα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στις «λεγόμενες λαϊκές συνοικίες» δεν έχουν ξανασυμβεί.

Επαναληπτικές εκλογές 25/6/2023: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε    

«Στις εκλογές δεν ψηφίζουμε για αντιπολίτευση, ψηφίζουμε για κυβέρνηση Δεν με αφορά τι θα γίνει στο χώρο της αντιπολίτευσης. Ας λύσουν τα ζητήματά τους μεταξύ τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Γεροβασίλη: Ήταν λάθος του ΣΥΡΙΖΑ η απλή αναλογική!  

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «ακούω τις ίδιες σαχλαμάρες από την αντιπολίτευση, για ιδιωτικοποίηση του νερού κλπ», ενώ για τον Νίκο Ανδρουλάκη είπε: «Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι ο κ. Ανδρουλάκης κοπιάρει τον κ. Τσίπρα. Ο λόγος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά ξύλινος σήμερα, δεν έχει τίποτα ουσιαστικό».

Βίτσας για νίκη ΝΔ: Μπορεί να έφταιξαν… και τα lockdown!

«Δεν έκοψα εγώ τις γέφυρες με τον Ανδρουλάκη. Από τη στιγμή που εξελέγη δεν ήθελε καμία επικοινωνία μαζί μου, είχε σαφή στρατηγική που υπηρέτησε. Είπε δεν με θέλει πρωθυπουργό», είπε.

«Αντί να εξάγουμε, θα εισάγουμε φοιτητές»

Αναφερόμενος στα υψηλά ποσοστά στους νέους, ο πρωθυπουργός είπε: « Πιστεύω ότι μιλήσαμε και μπορούμε να μιλήσουμε για τα θέματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως τα πανεπιστήμια. Κάποιοι έβλεπαν τους νέους ως εργαλείο αντίστασης, ωστόσο εγώ δεν εξεπλάγην από το αποτέλεσμα. Οι νέοι δεν είναι καύσιμη ύλη στη μυλόπετρα του λαϊκισμού. Κάποιοι τους έβλεπαν έτσι».

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Γκλέτσου: «Ο λαός έπαθε μαζική παράκρουση»

Παράλληλα, είπε πως «η Ελλάδα αρχίζει να μετατρέπεται σε σε εκπαιδευτικό κέντρο, καθώς τα δημόσια πανεπιστήμια αρχίζουν να εφαρμόζουν νέα προγράμματα. Αντί να εξάγουμε, θα μπορούμε να εισάγουμε φοιτητές».

«Όραμά μου είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα κέντρο εκπαίδευσης με περιφερειακό βεληνεκές, κάτι που αρχίζει και γίνεται πράξη», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Τι είπε για την επανεκλογή του Ερντογάν

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα καλέσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις τουρκικές εκλογές.

Τουρκία: Απόλυτος κυρίαρχος ο Ερντογάν για άλλα πέντε χρόνια

«Δεν έχω αυταπάτες, αλλά ελπίζω οι καλές σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μετά τους σεισμούς να συνεχιστούν. Θα επιδιώξω μια συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν εάν ο ελληνικός λαός με εμπιστευτεί. Δεν θα πρέπει να αποτελεί είδηση μια συνάντηση μεταξύ μας. Έχουμε μια διαφορά: την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών», υπογράμμισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top