Σοφία Νικολάου: Τι απαντά για το πόρισμα ΣΔΟΕ και τις προμήθειες υλικών

Αφήνει ανοιχτή την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ ο Οικονόμου

Με προσφυγή στη Δικαιοσύνη απαντά η Σοφία Νικολάου στα δημοσιεύματα σχετικά με τις προμήθειες της Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής κατά την περίοδο του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, πόρισμα ελέγχου του ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), μετά από μηνυτήρια αναφορά του Παύλου Πολάκη, αναφέρει πως «θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι προκύπτει επιπλέον επιβάρυνση του Ελληνικού Δημοσίου κατά το ποσό των 1.937.943,29 ευρώ».

Market Pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα - Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση

«Οι προμήθειες υγειονομικού υλικού έγιναν με ξεκάθαρους όρους και δεν υπάρχει τίποτε μεμπτό. Κι επειδή δεν είμαστε χθεσινοί σε αυτή τη χώρα, δηλώνω ότι θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη εναντίον οιουδήποτε. Δεν θα κάνω ούτε βήμα πίσω, δεν θα διστάσω να συγκρουστώ με οποιαδήποτε υπηρεσία τολμά να αμφισβητήσει την ηθική μου και την ακεραιότητά μου», αναφέρει η ίδια σε ανάρτησή της στο facebook.

Σάλος με πεταμένα ρούχα σε Περιφέρεια Αττικής που προορίζονταν για Τουρκία

«Στο πόρισμα αναφέρεται συμπερασματικά ότι: “Θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η επιπλέον επιβάρυνση που προκύπτει για το ελληνικό δημόσιο αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ”». Αραγε τι πόρισμα είναι αυτό που λέει ότι “θα μπορούσε;” Δηλαδή μπορεί και να… “μην μπορούσε;”, διερωτάται η κυρία Νικολάου.

Την αποπομπή της ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό «να αποπέμψει από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ την κυρία Νικολάου, την οποία ο ίδιος είχε παρουσιάσει περιχαρής πριν μερικούς μήνες».

ΣΥΡΙΖΑ: Θρίλερ με Πολάκη μετά την ανακοίνωση των ονομάτων

«Και με τη βούλα του ΣΔΟΕ πλέον επιβεβαιώνεται το πλιάτσικο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο δημόσιο χρήμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας στη συνέχεια πως «το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις απευθείας αναθέσεις της άλλοτε γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής και πλέον υποψήφιας βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σοφίας Νικολάου, κάνει λόγο για ζημιά 2 εκ. ευρώ του Δημοσίου κατά την περίοδο Μάρτιος 2020 – Μάρτιος 2021». 

Κεραμέως: Το παράπονο των παιδιών της και το χόμπι που εγκατέλειψε

Αφήνει ανοιχτή την υποψηφιότητά της με τη ΝΔ ο Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από την πλευρά του, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην είναι στις λίστες υποψήφιων της Νέας Δημοκρατίας για τις επερχόμενες εκλογές η Σοφία Νικολάου.

Επιστρέφουν οι τριετίες: Σενάριο για «ξεπάγωμα» το 2024

«Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη. Όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, σταθμίζονται και εξετάζονται σε μεγάλο βάθος τα δεδομένα που αφορούν τους υποψηφίους μας», είπε ο Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος 

«Η κα Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων είναι σε εξέλιξη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου / Eurokinissi - Γιάννης Παναγόπουλος 

«Είναι σε εξέλιξη η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Δεν έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί. Όλα τα δεδομένα σταθμίζονται και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η κα Νικολάου ισχυρίζεται ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ την αδικεί», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top