Σάλος με πεταμένα ρούχα σε Περιφέρεια Αττικής που προορίζονταν για Τουρκία

Η επίθεση της Ρένας Δούρου και η απάντηση του Γιώργου πατούλη

«Ήταν σε κακή κατάσταση και θα πήγαιναν για ανακλύκλωση», είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης / Βίντεο: Mega

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι εικόνες από τον χώρο του Κέντρου Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής, όπου συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους στην Τουρκία.

Ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής Γιώργος Μουτάφης ανήρτησε φωτογραφίες όπου δείχνουν είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως ρούχα, πεταμένα στον δρόμο.

«Για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Έτσι καταλήγει η βοήθεια του κόσμου. Εκεί στο κέντρο διαχείρισης ειδών πρώτης ανάγκης της Περιφέρεια Αττικής όλα καλά; Ντροπή σας», έγραψε ο ίδιος, με τις φωτογραφίες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Η εικόνα με τα πεταμένα ρούχα προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, η οποία έκανε λόγο για «αδιάψευστο μάρτυρα της εγκατάλειψης της αναγνωρισμένης από το Συμβούλιο της Ευρώπης καλής πρακτικής που εμείς δημιουργήσαμε στην Περιφέρεια Αττικής το 2016 και βοήθησε από πρόσφυγες / μετανάστες ως χιλιάδες πολίτες στην Αττική και σε όλη τη χώρα».

Σεισμός Τουρκία: «Μπαμπά μην κλαις, έρχονται να μας σώσουν»

«Δεν υπάρχουν λόγια για την κατάντια της Διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής. Ντροπή! Μετέτρεψε σε σκουπιδότοπο το Κέντρο Logistics», έγραψε η κυρία Δούρου.

Σεισμός Τουρκία: Οι Έλληνες διασώστες μιλούν στο Star για όσα έζησαν

Η απάντηση της Περιφέρειας: Με γκαιμπελικές μεθόδους προσπαθούν να αμαυρώσουν την προσπάθεια

«Σε καθημερινή σχεδόν βάση συλλέγεται και αποστέλλεται η βοήθεια αυτή, με πιο πρόσφατη τη σημερινή αποστολή 50 φορτηγών με κάθε είδους υλικό από την Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή την προσπάθεια της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών της Αττικής, έχει λάμψει με την απουσία της τόσο η κα Δούρου, όσο και οι κάθε λογής δήθεν "επαγγελματίες" αλληλέγγυοι, που θεωρούν ότι μόνον αυτοί είναι ευαίσθητοι απέναντι στον ανθρώπινο πόνο κι ότι οι πράξεις αλληλεγγύης, πρέπει να εξαργυρώνονται κομματικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Τουρκία: Παιδί ήταν 13 μέρες κάτω από τα ερείπια - Ξεψύχησε στο ασθενοφόρο

«Η επιλεκτική ανακύκλωση στα μέσα ενημέρωσης μιας φωτογραφίας που τραβήχθηκε στο χώρο συγκέντρωσης της βοήθειας (στην οποία αποτυπώνεται ποσότητα ρούχων που λόγω του ότι ήταν σε κακή κατάσταση και φθαρμένα, και για το λόγο αυτό δεν μπορούν να αποσταλούν ως βοήθεια, αλλά θα πήγαιναν για ανακύκλωση), έδωσε την ευκαιρία να βγουν από το "καβούκι" που ήταν κρυμμένοι όλες τις προηγούμενες ημέρες οι αλληλέγγυοι του ΣΥΡΙΖΑ. Με την φωτογραφία αυτή επιχειρούν με γκαιμπελικές μεθόδους να αμαυρώσουν την τεράστια προσπάθεια που γίνεται, από την οποία οι ίδιοι δήλωσαν απόντες», συμπληρώνει.

Παράλληλα, ανήρτησε φωτογραφίες που δείχνουν δεκάδες σακούλες, κιβώτια και δέματα έτοιμα για αναχώρηση προς την Τουρκία.

Ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία από την ΕΛΠΙΔΑ

Πατούλης: Τα ρούχα ήταν εκεί για να τα πάρει η ανακύκλωση

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις σε εξέλιξη η αποστολή που εστάλη των 50 φορτηγών της Περιφέρειας, και σε λίγο θα βρίσκεται στην Τουρκία. Αυτό στο οποίο αναφέρεστε, ήθελα να πω ότι χιλιάδες τόνοι μετά την πρόσκληση που κάναμε στους δήμους, έρχονται και κάθε μέρα που εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, κατηγοριοποιούν όλες αυτές τις χιλιάδες τόνους ρούχων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στο Mega.

Επίσκεψη Μητσοτάκη σε ΕΜΑΚ: Από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ

«Την προηγούμενη ημέρα ήταν εκεί τα ρούχα για να τα πάρει η ανακύκλωση, και επειδή δεν υπήρχε κάποιος να ανοίξει την Κυριακή την αποθήκη, μετά τη διαδικασία της διαλογής, είδαμε αυτή την εικόνα. Εγώ δεν είδα πάνες και γάλατα. Κάποια εξ αυτών, δεν ξέρω τι ώρα τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες, είναι αυτά που αφήνουν οι συμπολίτες μας για να πάνε στη διαλογή», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top