Μητσοτάκης: Ο Καμμένος σας έγραψε την ομιλία σας κύριε Τσίπρα;

Τσίπρας: Γιατί δεν έρχεστε σε τηλεμαχία κύριε Μητσοτάκη;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με όσα μας είπατε αναρωτήθηκα αν την σημερινή σας ομιλία σας την έγραψε ο πρώην συνεργάτης σας ο κ. Καμμένος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή.

«Μας είπατε ότι κάναμε κήρυγμα περί πατριωτισμού. Ότι είναι ανεπίτρεπτο να σας κατηγορούμε για μειωμένο πατριωτισμό. Δύσκολο να βαθμολογήσει κανείς τον πατριωτισμό των πολιτικών του αντιπάλων», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν είπα ποτέ ότι υπάρχουν μέσα στην αίθουσα κάποιοι που είναι λιγότερο πατριώτες από άλλους. “Αυτοί που μας κυβερνούν δεν είναι και τόσο Έλληνες”, λέγατε κάποτε εσείς κ. Τσίπρα. Μας κατηγορούσατε ως γερμανοτσολιάδες. Για την κυβέρνηση τα λέγατε, όχι για την τρόικα».

Τσίπρας: Μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων από Μητσοτάκη

«Όταν σας ασκήσαμε κριτική για στάση σας, την στοιχειοθετήσαμε: Γιατί δεν ψηφίσατε τις αμυντικές δαπάνες. Γιατί δεν ψηφίσατε τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, που θωρακίζουν αμυντική θέση χώρας. Γιατί δεν στηρίξατε τις σημαντικές επενδύσεις για τον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων με Φρεγάτες και Rafale και γνωρίζετε ότι έχουμε ήδη παραλάβει 10 από τα 24 Rafale. Ο πατριωτισμός δεν είναι θεωρητική έννοια. Αποδεικνύεται στην πράξη και από τις προτεραιότητες. Για σας η άμυνα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα. Η άμυνα δεν είναι αυτοσκοπός, το είπε και ο ξάδερφός σας που είναι δίπλα σας».

«Έχω υποχρέωση να θωρακίσω τις Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα και για εποχές που ίσως να μην είμαι εγώ πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε δύο χρεοκοπημένα ναυπηγεία.

Νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης

«Είμαι ανοικτός για οποιαδήποτε σύγκριση και σύγκρουση, ελάτε να πάμε αύριο το πρωί σε μια τηλεμαχία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή

«Έρχομαι στο θέμα της ΕΑΒ. Αυτή που μας παραδώσατε ήταν στα όρια της χρεοκοπίας που δεν μπορούσε να επισκευάσει τα αεροπλάνα. Μας παραδώσατε μια ΕΑΒ διαλυμένη. Σήμερα έχουμε προσλάβει παραπάνω από 600 στελέχη. Νέα παιδιά, εξειδικευμένο προσωπικό με καλύτερες απολαβές. Και σήμερα η ΕΑΒ λειτουργεί. Εσείς τι κάνατε: Δώσατε 500 εκ. να αναβαθμίσετε αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη ηλικία από μένα. Αναγκαστήκαμε να το τρέξουμε το πρόγραμμα γιατί είχαμε συμβατική υποχρέωση», πρόσθεσε.

Ελλάδα - Τουρκία: Η νέα διπλωματία των σεισμών

«Θέλετε να απέχετε από τις ψηφοφορίες. Ωραία. Θα πρέπει όμως μετά να το εξηγήσετε όταν επιστρέψετε μετά από τις εκλογές. Τι θα πείτε για τους μισθούς των αξιωματικών. Ότι δεν το ψηφίσαμε γιατί απείχαμε. Είναι αυτή στάση υπεύθυνου κόμματος;», είπε και κατέληξε: «Επιλέγετε αυτή την ακραία πόλωση για να διαχειριστείτε καλύτερα την ήττα σας στις εκλογές. Έχετε πάρει διαζύγιο με αυτόν που λέτε κεντρώο χώρο».

Τσίπρας: Γιατί δεν έρχεστε σε τηλεμαχία κύριε Μητσοτάκη;

«Δεν ξέρω αν ο κ. Μητσοτάκης είναι αδαής, σίγουρα είναι πολύ αμήχανος σήμερα, αλαζών και ψεύτης σε πάρα πολλά από όσα είπε», απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη δευτερολογία του.

Η Τσαπανίδου, το «πρόεδρε, έλα με φόρα» και το πάρτι στο Twitter

Μάλιστα, προκάλεσε τον πρωθυπουργό σε ντιμπέιτ: «Είμαι ανοικτός για οποιαδήποτε σύγκριση και σύγκρουση, ελάτε να πάμε αύριο το πρωί σε μια τηλεμαχία να μιλήσουμε για το αύριο. Επτά χρόνια το αποφεύγετε. Γιατί αφού είστε τόσο σίγουρος δεν έρχεστε και κρύβεστε;».

Όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες, ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές για τις αναθέσεις στις συμφωνίες για τα Rafale.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «απευθείας αναθέσεις σε δύο εταιρείες» και πρόσθεσε πως «δεν έχει πάει ούτε ένα ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία. Αυτό είναι πρωτοφανές».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε για τις φρεγάτες Belharra και για τα 18 Rafale. Dεν ψήφισε τα έξι επιπλέον Rafale, γιατί ήρθαν χωρίς εισήγηση των επιτελείων των ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι διακρατική συμφωνία ούτε υπάρχει διεθνής διαγωνισμός. Τι υπάρχει λοιπόν; Μια απευθείας ανάθεση σε αυτές τις δύο εταιρείες. Άρα έχουμε λόγους ή όχι να ζητάμε εξηγήσεις για αυτό;», κατέληξε.

«Μας είπατε ότι δεν δώσατε έργο στα ναυπηγεία γιατί εμείς τα αφήσαμε “στο έλεος του Θεού” όπως μας κατηγορείτε. Γνωρίζετε ή όχι ότι η Σύρος άνοιξε επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ; Γνωρίζετε ή όχι ότι οι διαπραγματεύσεις για την Ελευσίνα άνοιξαν επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ;», απάντησε.

Τέλος, αναφερόμενος εκ νέου στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας είπε: «Η απόφασή σας το 2019 να αποχωρήσετε για μια εβδομάδα δεν ήταν εκτροπή; Εκτροπή είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το λέτε όποτε σας συμφέρει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top