Κατρίνης: Ψηφίζουμε «ναι» στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης

Κουτσούμπας: Το αίσχος των παρακολουθήσεων φέρει τη σφραγίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Για δημιουργία «νοσηρής ατμόσφαιρας στη δημόσια ζωή με τη σύμπραξη και του κυρίου Τσίπρα» έκανε λόγο ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά την ομιλία του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις, όπου τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ υπερψηφίζει την πρόταση μομφής.

Μιλώντας για «διχαστική και ακραία ρητορική», ο κ. Κατρίνης διαπίστωσε δημιουργία κλίματος που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

«Αυτή την πόλωση, την ένταση και την οξύτητα την έχει ανάγκη ο δικομματισμός για να εγκλωβίσει τους πολίτες ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την οξύτητα δεν την έχει ανάγκη ο τόπος και το ΠΑΣΟΚ δεν θα συμμετέχει σε αυτή την παράσταση», σημείωσε.

Αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις, μίλησε για ένα «σχέδιο καλά οργανωμένο», σημειώνοντας πως «όταν αποτυγχάνει η παρακολούθηση μέσω του Predator και ακολουθεί η παρακολούθηση μέσω ΕΥΠ, τότε αυτό λέει πολλά». 

 

Πρόταση δυσπιστίας: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει στο μέλλον με σκιές», είπε, κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη και καλά οργανωμένη προσπάθεια παρακολούθησης πολιτικών αντιπάλων».

«Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης λειτούργησαν απόλυτα θεσμικά από την πρώτη στιγμή» υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος.

Πρόταση δυσπιστίας: Σκληρές μάχες στη Βουλή

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει ένα «ρυπαρό δίκτυο» που «οργανώθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου και στηρίζεται από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», και επισήμανε ότι «δεν μπορούν να συνεχίσουν γιατί έχουν επιφέρει τεράστια ζημιά στη χώρα και τη δημοκρατία. Αποτελούν απειλή για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα».

Κουτσούμπας: Το αίσχος των παρακολουθήσεων φέρει τη σφραγίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας είπε πως το ΚΚΕ ζήτησε εξηγήσεις για την υπόθεση των συνακροάσεων, «αλλά δεν πήραμε απαντήσεις».

Χατζηδάκης για παρακολουθήσεις: Να ερευνηθεί αλλά δε συνδέω τον πρωθυπουργό

«Η υπόθεση του ΚΚΕ τρέχει από το 2016, αλλά υπήρχε κρούσμα και το 2020 και το 2022. Επί των ημερών σας κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει κύριοι και των δύο πλευρών του ίδιου νομίσματος. Το αίσχος των παρακολουθήσεων δεν έχει μόνο τη σφραγίδα της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. 

«Τα σκάνδαλα σας ενδιαφέρουν μέχρι το σημείο που εξυπηρετούν τις εκλογικές σας διεργασίες. Η νόμιμη ληστεία κατά του λαού είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο», είπε ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

«Φτάσατε στο σημείο κάποιοι εδώ μέσα ότι το πρόβλημα των παρακολουθήσεων είναι μόνο στην Ουγγαρία, στις ΗΠΑ και εδώ. Λες και δεν γίνονται αλλού παρακολουθήσεις. Η ίδια η PEGA σημειώνει ότι 14 χώρες της ΕΕ εμπλέκονται στην αξιοποίηση του παράνομου λογισμικού. Η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι στόχευσε 18 άτομα, λέγοντας ότι της δόθηκε η νόμιμη εξουσιοδότηση να το κάνει», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Τα σκάνδαλα σας ενδιαφέρουν μέχρι το σημείο που εξυπηρετούν τις εκλογικές σας διεργασίες. Η νόμιμη ληστεία κατά του λαού είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο», σημείωσε.

«Πολλοί αναρωτιούνται; Είναι οι ίδιοι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν είναι οι ίδιοι. Όμως πρέπει να είναι καθαρό σε όλους και όλες. Στα στρατηγικά ζητήματα έχουν συμφωνία, έχουν ταύτιση. Είναι κόμματα που αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά απ’ αυτά που τους χωρίζουν. Αυτό είναι το καταστάλαγμα μιας πορείας χρόνων», σημείωσε και κατέληξε: «Μομφή στην κυβέρνηση της ΝΔ, όμως η πραγματική μομφή είναι στους αγώνες του λαού και την καταθέτουμε καθημερινά στους δρόμους. Και θα το κάνουμε και αύριο, μετά τις εκλογές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top