Εξέταση παιδιών στα Κέντρα Υγείας για αποσυμφόρηση των νοσοκομείων 

Τι αναφέρει το Υπουργείο Υγείας για επέκταση ωραρίου λόγω έξαρσης ιώσεων

Κέντρο Υγείας εξέταση παιδιού
Κέντρα Υγείας: «Επιστρατεύονται» με διερυμένο ωράριο για την εξέταση παιδιών από παιδιάτρους (φωτογραφία Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/Δ.Παπαμήτσος)     

Να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όταν τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα λόγω της έξαρσης των ιώσεων και της γρίπης, συνιστά στους γονείς το Υπουργείο Υγείας, με στόχο την αποσυμφόρηση των παιδιατρικών νοσοκομείων.   

Σε έξαρση οι ιώσεις: «Τα παιδιά μπορούν να νοσούν ταυτόχρονα με 4-5 ιούς»

Το Υπουργείο Υγείας έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα τον πλήρη κατάλογο των Κέντρων Υγείας τα οποία μπορούν να επισκέπτονται, όπως και το ωράριο των παιδιατρικών ιατρείων τους,  το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις έχει διευρυνθεί, για να εξυπηρετηθούν οι μεγάλες ανάγκες της περιόδου που διανύουμε. 

Διαβάστε την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τα Κέντρα Υγείας που μπορούν να επισκέπτονται οι γονείς για την εξέταση των παιδιών τους και το ωράριο που ισχύει.       
   
 

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας 

«Σαρώνουν» οι ιώσεις στα παιδιά - Γεμάτα τα Επείγοντα

Στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αναφέρει:    

«Σε όλη την Ευρώπη παρουσιάζεται έξαρση των ιώσεων που προσβάλλουν μεγαλύτερους αλλά κυρίως μικρά παιδιά, επηρεάζοντας την καθημερινότητα τόσο των ίδιων των παιδιών όσο και των οικογενειών τους.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να είναι πάντοτε δίπλα στους ασθενείς.
Επικουρικά και προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δεδομένη κατάσταση, μπορεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία από επισκέψεις, οι οποίες δε χρήζουν νοσοκομειακής αντιμετώπισης.

Με γνώμονα πάντοτε την ασφάλεια των ασθενών και των παιδιών, αφού πρώτα οι γονείς έχουν συμβουλευτεί τον παιδίατρό τους, μπορούν να επισκέπτονται το κοντινότερο Κέντρο Υγείας, όταν τα παιδιά εμφανίζουν ήπια συμπτώματα.

Στα κέντρα υγείας μπορούν να πραγματοποιηθούν αιματολογικές εξετάσεις, ενώ αυτά έχουν και έμπειρους παιδιάτρους που θα εξετάσουν τα παιδιά.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τον παιδίατρο ανάγκη νοσηλείας του παιδιού, τότε θα παραπεμφθεί τάχιστα στο νοσοκομείο.

Με την επίσκεψη στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας, οι ασθενείς θα εξυπηρετηθούν άμεσα ενώ θα αποφύγουν τον συνωστισμό και την ενδεχόμενη μετάδοση των ιώσεων.

Προς διευκόλυνση των γονέων παρατίθεται πίνακας με τα Κέντρα Υγείας σε όλη την Αττική, για την εξυπηρέτηση των πολιτών».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top