Τσίπρας για 6χρονο από τα Γρεβενά: Μετέφεραν το παιδί στο Ρίο για μία ΜΕΘ

Επίθεση στην κυβέρνηση για την Υγεία από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης  

Κριτική στην κυβέρνηση για την κατάσταση στη Δημόσια Υγεία από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη σημερινή επίσκεψη του στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον θάνατο του 6χρονου από τα Γρεβενά, ο οποίος μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του Ρίου Πατρών, μετά την ανακοπή καρδιάς την οποία υπέστη.    

Γρεβενά: Εγκεφαλικά νεκρός ο εξάχρονος που έπαθε ανακοπή

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό του θανάτου του 6χρονου παιδιού από τα Γρεβενά, σημειώνοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα μια ΜΕΘ και να αναγκάζονται να μεταφέρουν το παιδί ως το Ρίο». Υπογράμμισε ότι «η Υγεία είναι αγαθό που αποτελεί κριτήριο για την ποιότητα ζωής σε κάθε κοινωνία. Δεν είναι εμπόρευμα. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο όπου όποιος έχει την οικονομική δυνατότητα θα έχει καλύτερες υπηρεσίες Υγείας».

Στη ΜΕΘ του Ρίου ο 6χρονος Θωμάς που έπαθε ανακοπή - Μάχη για τη ζωή του

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διοίκηση, γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό του νοσοκομείου Κατά τις συζητήσεις που είχε με τους εργαζόμενους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ εισέπραξε την εικόνα ότι «η κατάσταση είναι τραγική ως προς τις ελλείψεις προσωπικού, τις αμοιβές και τις υποδομές». 

Συγκλονίζουν οι γονείς του 6χρονου Θωμά για τη δωρεά οργάνων  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ τόνισε τις ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη του ΕΣΥ, παρά τους μνημονιακούς περιορισμούς, αναφέροντας ότι «μετατρέψαμε τα νοσοκομεία από ελλειμματικά σε πλεονασματικά». «Αντιστρέψαμε - σε σύγκρουση τότε με την τρόικα - την επί πληρωμή είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία και δώσαμε τη δυνατότητα να νοσηλεύονται όλοι ανεξαρτήτως αν έχουν ή όχι φορολογική ενημερότητα. Βρήκαμε τον κανόνα προσλήψεων - αποχωρήσεων στο 1 προς 5 και τον πήγαμε στο 1 προς 1», είπε. 

Τσίπρας:  Συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η απαξίωση του ΕΣΥ 

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας μίλησε για «συνειδητή επιλογή απαξίωσης του ΕΣΥ», λέγοντας ότι «ενώ έκλεισε η περίοδος των μνημονίων και ανοίχτηκαν σημαντικές οικονομικές και δημοσιονομικές δυνατότητες, με ρυθμισμένο το χρέος και η εκάστοτε κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα πλέον να αποφασίζει και να βάζει τις δικές της προτεραιότητες, ενώ και το ευρωπαϊκό περιβάλλον είναι πιο ευνοϊκό, η κυβέρνηση δεν ενίσχυσε τα νοσοκομεία, τους μισθούς γιατρών και νοσηλευτών». «Αρκέστηκε σε χειροκροτήματα και παράλληλα έκανε την επιλογή ενίσχυσης ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και πρόσφατα έφερε ένα νομοσχέδιο που ιδιωτικοποιεί το ΕΣΥ», σχολίασε. Αναφερθείς εν συνέχεια στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σημείωσε ότι «είναι αναγκαίο να αυξήσουμε τις δαπάνες για την Υγεία», καθώς, «δεν μπορεί να έχεις αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας όταν οι δαπάνες συρρικνώνονται». «Η Ελλάδα υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου που είναι 7%. Γι' αυτό, κάθε χρόνο για την επόμενη τετραετία πρέπει να αυξάνεται ο προϋπολογισμός για την Υγεία», τόνισε.

Τσίπρας προς Εισαγγελέα Αρείου Πάγου: Περιμένω να με συλλάβετε!   

Αναφέρθηκε ακόμη «στο τεράστιο πρόβλημα» με τις ελλείψεις γιατρών και συγκεκριμένων ειδικοτήτων. «Δεν θέλουν να έρθουν, ακούμε να μας λένε. Δεν θέλουν, γιατί οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσμενείς», σχολίασε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι «ο νεοδιόριστος γιατρός θα πρέπει να παίρνει μισθό 2.000 ευρώ και να βγει το μισθολόγιο του γιατρού από το ενιαίο μισθολόγιο, ενώ χρειάζονται και ειδικότερα κίνητρα για όσους βρίσκονται σε δομές της περιφέρειας».


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top