Εκλογές 2023: Αυτά θα είναι τα δύο «κλειδιά» της κάλπης

Η σύγκριση Μητσοτάκη – Τσίπρα και η κυβέρνηση αυτοδυναμίας

Δυο θα είναι τα «κλειδιά» των εκλογών, που θα γίνουν το 2023, σύμφωνα με ανάλυση του διευθυντή ερευνών της GPO, Αντώνη Παπαργύρη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε, ένα σημείο που θα είναι καθοριστικό είναι η σύγκριση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές 2023: Γιατί αυτή θεωρείται η επικρατέστερη ημερομηνία

«Αυτό ίσχυε πάντα αλλά στην περίπτωσή μας υπάρχει μια ιδιαιτερότητα Έχουμε 2 πολιτικούς αρχηγούς που έχουν διατελέσει και οι δύο πρωθυπουργοί. Η περίπτωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ενός που έχασε τις εκλογές και απομακρύνθηκε από την ηγεσία του κόμματός του. Παραμένει επικεφαλής και τα κυβερνητικά πεπραγμένα της δικής του θητείας συνεχίζουν να αντανακλούν τόσο τον ίδιο όσο και στο κόμμα του», σημείωσε.

Σενάρια για εκλογές πριν το Πάσχα - Οι επικρατέστερες ημερομηνίες

Ο κ. Παπαργύρης πρόσθεσε πως δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες τοποθετούσαν στη θέση του τον Αλέξη Τσίπρα προσπαθώντας να αναλογιστούν και αξιολογώντας πώς θα συμπεριφέρονταν σε μια σειρά κρίσεων που προέκυψαν καθ΄ όλο αυτό το διάστημα.

Η συνάντηση Οικονόμου – Μητσοτάκη και οι φήμες για υποψηφιότητα

Δεύτερο καθοριστικό σημείο θα είναι το δίλημμα αυτοδυναμίας ή κυβέρνησης συνεργασίας.

Μητσοτάκης: Η οικογενειακή φωτογραφία από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές

«Η κυβέρνηση αυτοδυναμίας αρχίζει να αποκτά ένα προβάδισμα, καθώς θεωρούνται πιο αποτελεσματικές. Όλη αυτή η συζήτηση τοποθετεί στο κάδρο ως καθοριστικό παράγοντας το τρίτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», τόνισε ο κ. Παπαργύρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top