ΣΥΡΙΖΑ για Γρηγορόπουλο: Μετά από 13 χρόνια κι άλλος 16χρονος χαροπαλεύει

Κάνει λόγο για αστυνομική αυθαιρεσία που καταλήγιε στην πολιτική ηγεσία

μνημείο Αλέξη Γρηγορόπουλου
Το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια (φωτογραφία Ευρωκίνηση/Τ. Μπόλαρη) 

«Μετά από δεκατέσσερα χρόνια ένας άλλος δεκαεξάχρονος στη Θεσσαλονίκη χαροπαλεύει, γιατί κάποιος αστυνομικός έκρινε, πάλι, ότι έπρεπε να σημαδέψει στο κεφάλι με το όπλο του», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμπλήρωση 13 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, με την οποία ασκεί ταυτόχρονα κριτική στην κυβέρνηση για τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

4.200 αστυνομικοί στους δρόμους για την επέτειο δολοφονίας Γρηγορόπουλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η χρονική σύμπτωση έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι λίγα πράγματα έχουν αλλάξει από εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2008».

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο 16χρονος που δίνει μάχη για τη ζωή του  

«Οι ανισότητες, η αδικία, η αστυνομική αυθαιρεσία, η στοχοποίηση της νεολαίας ως "εσωτερικού εχθρού", είναι κρίκοι μιας αλυσίδας που απολήγει στην πολιτική ηγεσία της χώρας. Εδώ και τρία χρόνια η κυβέρνηση ενθαρρύνει την κρατική βία αδιαφορώντας για τις παράπλευρες απώλειες της» υποστηρίζει  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει:

Θεσσαλονίκη: Νέα επεισόδια - Πυροβολισμοί, χημικά και φωτιές

«Ως εδώ. Δικαιοσύνη παντού. Αυτό είναι το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής. Αυτό είναι το αίτημα των νέων ανθρώπων που ασφυκτιούν από τον πολιτικό αυταρχισμό, την ταξική αλαζονεία του κ.  Μητσοτάκη και βλέπουν την κυβέρνηση να ναρκοθετεί τα όνειρα και το μέλλον της».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top