Μητσοτάκης: Η αδελφή του, Κατερίνα, διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με μια μακροσκελή του ανάρτηση

Κυριάκος Μητσοτάκης

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι η αδερφή του Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός η αδελφή του διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε πολύ πρώιμο στάδιο και πριν λίγες ημέρες έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία ενώ παράλληλα έστειλε ένα δυνατό μήνυμα για τη σημασία της πρόληψης.

«Μοιράζομαι, σήμερα, μαζί σας ένα οικογενειακό μου πρόβλημα γιατί αυτό έρχεται να γεφυρώσει μία ανθρώπινη δύσκολη στιγμή με μία δημόσια πολιτική. Δυστυχώς, πριν από λίγες μέρες, η αδελφή μου Κατερίνα διαγνώστηκε με καρκίνο στον μαστό. Ευτυχώς, όμως, ο όγκος εντοπίστηκε νωρίς, στην προληπτική μαστογραφία της.

Τώρα αρχίζει μια μεγάλη περιπέτεια. Η Κατερίνα έκανε την πρώτη της χημειοθεραπεία προχθές. Αντιμετώπισε τα δυσάρεστα νέα με την ψυχραιμία και την αισιοδοξία που την διακρίνει.

Και έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξη γιατί ανακάλυψε την κακοήθεια σε πρώιμο στάδιο. Η επιστήμη έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στη θεραπεία του καρκίνου του μαστού και στην πατρίδα μας παρέχεται εξαιρετική αντικαρκινική περίθαλψη. Εξάλλου το πιστοποιούν οι δεκάδες χιλιάδες Ελληνίδες που βγήκαν νικήτριες από αυτή τη μάχη.

Ξέρω ότι κάθε έλεγχος της υγείας μας προκαλεί φόβο ή δισταγμό. Αλλά είναι απαραίτητος. Μάλιστα, για όλες τις γυναίκες μεταξύ 50 και 69 ετών η πολιτεία προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες, μέσα από το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά». Αξιοποιήστε το! Τους τελευταίους μήνες, έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 3.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο, με πολύ καλή πρόγνωση θεραπείας. Μια από αυτές είναι και η Κατερίνα…» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top