Τσίπρας για βία κατά των γυναικών: Να σπάσει η σιωπή

«Γυναικοκτονίες είχαμε πάντα αλλά δεν είχαν αυτή την ένταση»

Ο Αλέξης Τσίπρας

«Γυναικοκτονίες είχαμε πάντα αλλά δεν είχαν αυτή την ένταση και δεν ήταν ορατές», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και των γυναικών που βρίσκουν στήριξη στο  Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «επισκέφθηκα το Κέντρο με στόχο να σας ενθαρρύνω, να σας συγχαρώ και να δεσμευθούμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε  να επεκταθούν αυτές οι δομές».

Θεοδωρικάκος: Πάνω από 10.000 γυναίκες κατήγγειλαν βία μέσα σε έναν χρόνο

«Είναι πολύ σημαντικό αυτήν την συνολική συνειδητοποίηση του προβλήματος, να την αξιοποιήσουμε σε δύο κατευθύνσεις. Να σπάσει η σιωπή, να υπάρξει το θάρρος στις γυναίκες να καταγγείλουν περιστατικά έμφυλης βίας και δεύτερον να φτιάξουμε δομές. Δομές συμβουλευτικές, ξενώνες φιλοξενίας. Γιατί άντε καταγγέλλεις. Που πας μετά; Και κυρίως να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, αυτό είναι πιο δύσκολο, στην απονομή της δικαιοσύνης. Το μεγάλο θέμα στην χώρα μας κατά την άποψή μου είναι από τη μια ο κατακερματισμός στις υπηρεσίες συμβουλευτικές, φιλοξενίας, πρόληψης και από την άλλη είναι ότι υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Δημοσκόπηση: Σε ασφαλή απόσταση από ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ – Τι διαφορά έχουν

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στην έκρηξη των κρουσμάτων, αφού μόνο τον τελευταίο χρόνο το 84% των περιστατικών που δέχθηκαν αφορούσε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και τα γραφειοκρατικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν.

Στο σπίτι της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού βρέθηκε ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε από την πλευρά του ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμη και για παρεμβάσεις ώστε να δημιουργηθεί ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας με κρατική ευθύνη, είτε κεντρικά  είτε από τους δήμους, και επιπλέον «έχουμε να κάνουμε και πολύ δουλειά στο πεδίο και μέσα στην οικογένεια. Δηλαδή πρέπει να σπάσουμε και τις αιτίες που δημιουργούν την ενδοοικογενειακή βία».

Στοιχεία σοκ: Μία στις πέντε γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού

Όπως εξήγησε αυτό πρέπει να ξεκινήσει με τον τρόπο που διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας: «Όσοι έχουμε αγόρια κυρίως αλλά όχι μόνο. Αν αυτό δεν σπάσει μέσα στην καθημερινότητά μας, στην ζωή μας, μέσα στο σχολείο δεν θα μπορεί να αντιμετωπιστεί».

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει περισσότερο θάρρος. Έχει αναδειχθεί ως πρόβλημα, κάτι το οποίο κρυβόταν κάτω από το χαλί στις οικογένειες μέσα, στη κοινωνία μας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top