Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει λάθη αλλά τα παραδεχθήκαμε 

«Εκλογές το 2023, ο Τσίπρας δεν έχει μάθει τίποτα από την ήττα του»  

Κυριάκος Μητσοτάκης Axia Roundtable
O Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τις προοπτικές της Ελλάδασ στο Axia Roundtable (φωτογραφία Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού)  

«Πιστεύω πως είμαστε μια καλή κυβέρνηση. Ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Έχουμε κάνει λάθη αλλά ήμασταν ειλικρινείς καθώς τα παραδεχτήκαμε και προσπαθήσαμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες ως προς αυτά» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο διακύβευμα των επικείμενων εθνικών εκλογών, στον  διάλογο που είχε για την οικονομία, με τον Συνιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου AXIA Ventures Group, Γιώργο Λινάτσα.

Το βίντεο του Μητσοτάκη με τον Τσιόδρα για το εμβόλιο κατά της γρίπης

Για το ίδιο ζήτημα που παραπέμπει εμμέσως και στο θέμα των υποκλοπών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε, ασκώντας κριτική στον Αλέξη Τσίπρα
«Η αντιπολίτευση δεν έχει αλλάξει καθόλου. Αν δει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα σήμερα, λέει ακριβώς τα ίδια με αυτά που έλεγε το 2015. Είναι συγκλονιστικό ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από την ήττα τους και ότι εξακολουθούν να συμπεριφέρονται με τον ίδιο αλαζονικό τρόπο. Είχαμε για τέσσερα χρόνια τον Τσίπρα και τώρα έχουμε τέσσερα χρόνια δικής μας διακυβέρνησης. Πιστεύω πως η σύγκριση είναι πολύ ξεκάθαρη. Ο κόσμος ανησυχεί για την οικονομία και ανησυχεί επίσης πολύ για τη γεωπολιτική. Θέλουν να έχουν τη σιγουριά ότι μπορούν να κοιμούνται τα βράδια χωρίς να ανησυχούν για την κατεύθυνση της χώρας».

Τσίπρας: Η χώρα βυθίζεται στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα

O ίδιος πάντως προσδιόρισε τον χρόνο των εκλογών γενικώς στο 2023, χωρίς όμως να μιλήσει, για εκλογές στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης.       

Παράλληλα ο πρωθυπουργός αιτιολόγησε και τον στόχο της δεύτερης τετραετίας, λέγοντας: «Πιστεύω ότι εάν μια κυβέρνηση παραμένει στην εξουσία για δύο θητείες, τότε είναι πολύ δύσκολο να αναιρέσει κανείς την πρόοδο που θα έχει πετύχει»    

Οι πιθανές ημερομηνίες για εκλογές: Από τον Μάρτιο μέχρι τον… Ιούλιο!   

«Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα» 

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα και ότι η Ελλάδα του 2022, μπαίνοντας στο 2023, δεν συγκρίνεται με την Ελλάδα της κρίσης. Και αυτό ήταν σημαντικό για εμάς, να αλλάξουμε δηλαδή, την αντίληψη για τη χώρα», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.  
Στη συζήτηση που αφορούσε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερα από 70 διεθνή επενδυτικά σχήματα, ο Πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα πλέον θεωρείται από πολλούς ως πυλώνας σταθερότητας και σημαντικών επενδυτικών ευκαιριών, σε μια εποχή που άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις. Και πιστεύω ότι ήμασταν καλοί στο να αξιοποιήσουμε τα συστημικά συγκριτικά μας πλεονεκτήματα».

 

«Είμαστε ήδη στον τέταρτο χρόνο της διακυβέρνησής μας. Θα έχουμε εκλογές το 2023, έχουμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Αν μη τι άλλο, έχουμε μάθει και από τα λάθη μας. Και είμαι πολύ αυστηρός με την ομάδα μου και τους υπουργούς μου, να κοιτάμε πάντα τι κάνουμε καλά, να κοιτάμε τι δεν έχουμε κάνει καλά. Επομένως, πιστεύω ότι στη δεύτερη θητεία μας θα εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στην υλοποίηση  μεταρρυθμίσεων. Και αν μη τι άλλο, η διάθεσή μας για μεταρρυθμίσεις είναι πολύ μεγαλύτερη τώρα» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποκλοπές: Νέα κομμάτια στο παζλ των παρακολουθήσεων αλλά και ερωτήματα

«Πρόκληση αυτόν τον χειμώνα η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης»   

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση για αυτόν το χειμώνα την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά όπως είπε «θεωρώ ότι έχουμε ακόμα κάποια εργαλεία που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει πλήρως. Υπάρχουν πολλά χρήματα που θα εισρεύσουν, ειδικά στην Ελλάδα, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF) που θα βοηθήσουν να μετριαστεί το πλήγμα και να αποφύγουμε την ύφεση το 2023. Αν μη τι άλλο, πιστεύω ότι η ελληνική οικονομία θα ξεπεράσει σημαντικά, σε επιδόσεις, την οικονομία της Ευρωζώνης το 2023, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα καινοτομήσουμε σε πρωτοβουλίες δημόσιας πολιτικής ώστε να εξασφαλίσουμε χρήματα για τη στήριξη ευάλωτων επιχειρήσεων και νοικοκυριών».

«Οι έρευνες για κοιτάσματα νοτιοδυτικά της Κρήτης και της Πελοποννήσου»    

Παράλληλα σημείωσε πως «ξεκινήσαμε τις ερευνητικές δραστηριότητες μετά από δέκα χρόνια σχετικών συζητήσεων, στα νοτιοδυτικά της Κρήτης και στα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου, όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχουν σημαντικά ευρήματα φυσικού αερίου», ενώ πρόσθεσε για το ίδιο ζήτημα: Πρέπει να γνωρίζουμε εάν υπάρχει κάτι που αξίζει να εξερευνήσουμε. Και νομίζω ότι θα έχουμε αποτελέσματα πολύ, πολύ σύντομα». 

Το Star στο πλοίο που κάνει έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου

«Πιστεύω πως είμαστε σε καλή θέση από πλευράς συμμαχιών. Δεν έχουμε μόνο στρατηγική συμμαχία με ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια ισχυρή στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλία. Έχουμε και μια πολύ ισχυρή σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η σχέση μας με τις ΗΠΑ είναι καλύτερη από ποτέ», ανέφερε. 

Σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Ελλάδας ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως στόχος του θα ήταν τα επόμενα πέντε χρόνια η τεχνολογία να αποτελεί το 10% του ΑΕΠ της χώρας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top