Τσίπρας για ακρίβεια: οι μεσαίοι γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι

Επίθεση στην κυβέρνηση από το Χαλάνδρι – Η απάντηση Οικονόμου  

Επίθεση Τσίπρα από το Χαλάνδρι στην κυβέρνηση για ακρίβεια και φτώχεια  (Video Star, φωτογραφία Ευρωκίνηση/ Σ. Δημητρόπουλος) 

Την αγορά του Χαλανδρίου επισκέφτηκε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα της ακρίβειας, ενώ κριτική ασκούν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης με φόντο το «καλάθι του νοικοκυριού».

Τσίπρας με πλανόδιο μουσικό Χαλάνδρι

 απρόσμενη συνάντηση με μουσικό του δρόμου (φωτογραφία Ευρωκίνηση, Σ. Δημητρόπουλος)

Ο κ.Τσίπρας μίλησε και για την ανάγκη πολιτικής αλλαγής από το Χαλάνδρι, όπου στη βόλτα του στα μαγαζιά της περιοχής συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες, ενώ στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου τις οποίες επισκέφτηκε ενημερώθηκε ότι περίπου 600 οικογένειες πηγαίνουν στο κοινωνικό παντοπωλείο και δεκάδες άλλες στα συσσίτια. 

Τσίπρας: Δεν έχει υπάρξει αντίστοιχη εφόρμηση στον δημόσιο πλούτο

«Η χώρα δυστυχώς περνάει μια οδυνηρή κρίση. Με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε επίσης ότι την ίδια στιγμή η λαίλαπα των «γαλάζιων ακρίδων» εφορμά στον δημόσιο πλούτο».  

Καλάθι του Νοικοκυριού: «Πελαγωμένοι» καταναλωτές, «σαφάρι» για το σήμα  

Οικονόμου: Τις κοινωνικές ανισότητες γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας

Σχολιάζοντας ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Χαλάνδρι ανέφερε: 

«Τις κοινωνικές ανισότητες -που γιγάντωσε ο κ. Τσίπρας με τη φορολογική εξόντωση της μεσαίας τάξης- προσπαθεί να θεραπεύσει η Κυβέρνησή μας, παρότι βρισκόμαστε υπό την ασφυκτική πίεση τεράστιων εισαγόμενων κρίσεων. Το πρόβλημα της εξωγενούς ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιδερμικές διαπιστώσεις και ψέματα. Η κυβέρνηση προσπαθεί συστηματικά να μετριάσει τις επιπτώσεις της ακρίβειας στην κοινωνία με την μείωση των φόρων, την αύξηση των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος και με ένα από τα τρία μεγαλύτερα προγράμματα στήριξης στην Ευρώπη. Από την άλλη, όσο ο κ. Τσίπρας ισχυρίζεται πως μόνος αυτός κατέχει την παγκόσμια συνταγή, που με «ένα νόμο κι ένα άρθρο θα αυξήσει τα εισοδήματα και θα μειώσει τις τιμές», τόσο αποκαλύπτει την πολιτική του ανεπάρκεια».

 Όσον αφορά το θέμα της ακρίβειας, ο κ. Οικονόμου δήλωσε προηγουμένως, στο briefing:    

«Παρότι το πρόβλημα είναι τεράστιο, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταθέσει τα όπλα,  δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια. Αντιστεκόμαστε με όσα μέσα έχουμε στη διάθεσή μας και με όσα καινούρια δημιουργούμε».   


Κριτική της αντιπολίτευσης για το «καλάθι του νοικοκυριού».  

Το «καλάθι του νοικοκυριού» πάντως, που έκανε χθες πρεμιέρα στα σούπερ μάρκετ,  βρέθηκε  στο επίκεντρο της  κριτικής και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Το μόνο που μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο μέτρο είναι να συγκρατήσει λίγο τις τιμές» δήλωσε στο Open τομεάρχης Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Απόστολος Πάνας.   

Για «μεγάλο εμπαιγμό» μίλησε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος πρόσθεσε: «Αυτό που θα μπορούσε να γίνει, επειδή ο εργαζόμενος έχει χάσει 50% του εισοδήματός του την τελευταία δεκαετία θα ήταν ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.  

«Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται με το καλάθι της  νοικοκυράς ή του νοικοκυριού.  Δυστυχώς είναι πραγματικά άδειο το καλάθι» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.  

«Με το "καλάθι της εξαπάτησης" νομίζει ο κ. Μητσοτάκη και ο κ. Γεωργιάδης ότι θα ξεγελάσουν τους πολίτες» δήλωσε από την πλευρά του ΜέΡΑ25 ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top