Δένδιας: Η Ελλάδα δεν πτοείται από προκλήσεις και απειλές

«Πρέπει να υψωθεί ένα φράγμα απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό»

Ο Νίκος Δένδιας

«Η χώρα μας δεν πτοείται από προκλήσεις και απειλές», αναφέρει ο Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στο naftemporiki.gr.

«Απορρίπτουμε και καταδικάζουμε ακραίες δηλώσεις σε κάθε ευκαιρία και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

Νίκος Δένδιας: «Ανησυχία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία»

Συνεχίζοντας, υπενθυμίει πως η επόμενη χρονιά θα είναι εκλογική χρονιά στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στην Κύπρο: «Υπό το πρίσμα αυτό και μέσα στο κλίμα που αρχίζει να διαμορφώνεται, απαιτείται ωριμότητα, σύνεση και ψυχραιμία. Χωρίς βεβαίως να αίρεται η ανάγκη διατήρησης της αποφασιστικότητας για την υπεράσπιση της εδαφικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας».

«Όταν κατέβηκα στα καταφύγια του Κιέβου»: Το άρθρο του Νίκου Δένδια

«Η Ελλάδα δεν επιθυμεί κλιμάκωση της έντασης, αντιθέτως, επιδιώκει την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή», αναφέρει και συμπληρώνει: «Δυστυχώς, παρατηρούμε από την άλλη πλευρά συχνές εξάρσεις, με πρόσφατο παράδειγμα το βίντεο της τουρκικής προεδρίας με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του τουρκικού κράτους ως Δημοκρατίας».

Τσαβούσογλου κατά Ελλάδας: Πρέπει να γνωρίζουμε κλινική ψυχολογία

«Ακριβώς για να αποφευχθεί μια επιδείνωση της κατάστασης, θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας σε όλα τα επίπεδα», υπογραμμίζει ο υπουργός Εξωτερικών.

«Έτοιμοι για διάλογο αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαιού»

«Εφόσον θα το επέτρεπαν οι συνθήκες, κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει στην παρούσα συγκυρία, η Ελλάδα θα ήταν έτοιμη για έναν εποικοδομητικό διάλογο, στη βάση πάντα του Διεθνούς Δικαίου», υπογραμμίζει ο κ. Δένδιας.

Μητσοτάκης – Σολτς: Τι συζήτησαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση και το γεύμα 

Παράλληλα, τονίζει «είναι υποχρέωσή μας και το πράττουμε σε καθημερινή βάση, όπως για παράδειγμα χθες με τον Ολλανδό ομόλογό μου, να τονίζουμε στους συμμάχους και εταίρους την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας».

«Το μήνυμα μας σε εταίρους και συμμάχους είναι απλό. Προκειμένου να αποφύγουμε την κατάσταση που ζούμε σήμερα στην Ουκρανία, πρέπει να υψωθεί ένα φράγμα απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό», επισημαίνει και προσθέτει πως όπως δείχνουν οι συνεχείς δηλώσεις των παραδοσιακών μας εταίρων, αλλά και άλλων χωρών, «το μήνυμα αυτό έχει γίνει πλέον κατανοητό».

«Αξιολογούμε θετικά το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας. Δεν εφησυχάζουμε, όμως. Παραμένουμε σε συνεχή εγρήγορση και συνεχίζουμε να προβάλλουμε τις θέσεις μας στα διεθνή fora. Θέσεις που εδράζονται πάντα στο Διεθνές Δίκαιο», καταλήγει ο ΥΠΕΞ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top