Τουρκολιβυκό: Ενστάσεις και από τη Δημόσια Εταιρεία Πετρελαίου της Λιβύης!

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στη σκιά των ενεργειακών εκβιασμών στην ΕΕ  

Τo ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το τουρκολιβυκό σύμφωνο και τη συνάντηση Πούτιν -  Ερντογάν     

Οι ενεργειακές υποσχέσεις Τρίπολης- Άγκυρας προς τον λιβυκό λαό πέφτουν στο κενό. Τα  σχέδια Τσαβούσογλου - Ντμπεϊμπά βασίζονται σε ένα άκυρο σύμφωνο, που υποτίθεται ότι θα υλοποιήσουν: Η τουρκική TPAO και η λιβυκή NOC, η κρατική  πετρελαϊκή εταιρεία δηλαδή. 
 

Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός Λιβύης  

Πόσο, όμως, πιθανό είναι να γίνει αυτό από τη στιγμή που μέχρι και στην ίδια την εταιρεία υπάρχουν στελέχη που βάζουν «αστερίσκους»;

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Λιβύη Αχιλλέας Ρακίνας απαντά στη διπλωματική συντάκτρια του Star Κατερίνα Τσαμούρη: 

«Είναι καταδικασμένο σε αποτυχία. Υπήρξε αντίδραση και από μέλη του ανώτατου συμβουλίου του κράτους αλλά και από φορείς όπως είναι η Νational Oil Corporation».

Καταδικάζει και η Κομισιόν το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Όπως συμπληρώνει ο κ. Ρακίνας, «είναι ουσιαστικά η Δημόσια Επιχείρηση Πετρελαίου της Λιβύης, η οποία κάνει τη διαχείριση των πηγών και των πετρελαϊκών πόρων της χώρας».

Ενεργειακές «γέφυρες» Ρωσίας- Τουρκίας

Με το σχέδιο να στραφούν προς την Τουρκία οι ροές από τους αγωγούς Nord Stream ο Βλαντιμίρ Πούτιν επιδιώκει να εμπλέξει  περαιτέρω την Άγκυρα στο ενεργειακό πεδίο και να  ενισχύει τη συμμαχία των δυο χωρών, καθώς η Μόσχα είναι πιο απομονωμένη από ποτέ, όπως ανέφερε η Έλενα Παπαδημητρίου στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

 

Πούτιν και Ερντογάν θα συναντηθούν στο Καζακστάν  

«Η Τουρκία έχει αποδειχθεί ότι είναι η πιο αξιόπιστη οδός για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ευρώπη σήμερα. Μπορεί να εξετάσουμε την προοπτική της κατασκευής ενός ακόμη συστήματος αγωγού φυσικού αερίου και τη δημιουργία ενός κόμβου φυσικού αερίου στην Τουρκία» δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.  

Τετ α τετ Πούτιν-Ερντογάν: Πρόταση βόμβα για «κόμβο αερίου» στην Τουρκία

Οι εκβιασμοί της Μόσχας έστω και εμμέσως συνεχίζονται, με την πρεσβεία της στην Αθήνα να  υπενθυμίζει τον  βαθμό εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top