Καταδικάζει και η Κομισιόν το τουρκολιβυκό μνημόνιο

«Στα κάγκελα» οι Τούρκοι για τη δήλωση του Στάνο  

Το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης της Τρίπολης με την Άγκυρα καταδίκασε και η Κομισιόν, καθώς ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο έσπευσε να βγάλει γραπτή ανακοίνωση με την αμετάβλητη θέση της Επιτροπής.

ΥΠΕΞ για Λιβύη - Τουρκία: Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά της  

Όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλες Μαρία Ψαρά, αυτό από μόνο του λέει πολλά Γιώργο, αφού συνήθως η Κομισιόν τοποθετείται ύστερα από ερώτηση και όχι από μόνη της.

Στάνο: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει δικαιώματα τρίτων χωρών 

Αυτη τη φορά ο Πίτερ Στάνο έσπευσε να δηλώσει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη. Και προσθέτει ότι πρέπει να «αποφεύγονται ενέργειες που θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την περιφερειακή σταθερότητα».

Ελληνοτουρκικά: Πρωτοφανής επίθεση Τσελίκ στον Δένδια!  

Το θέμα του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου θα θέσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στην Πράγα, προκειμένου να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Όμως στην Πράγα αναμένεται να βρίσκεται και ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν για να συμμετάσχει στην Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα που διοργανώνει η ΕΕ.

Αντίδραση τουρκικού ΥΠΕΞ κατά ΕΕ και Ελλάδας 

Από την πλευρά του το  Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε, κατηγορώντας την ΕΕ ότι υιοθετεί «μαξιμαλιστικά αιτήματα» της Ελλάδας. 

Δένδιας και ΥΠΕΞ Αιγύπτου κατά του μνημονίου Τουρκίας - Λιβύης 

«Οι προσπάθειες της Ελλάδας που  με μαξιμαλιστικά αιτήματα προσπαθεί, δημοσιεύοντας άδειες δικαιοδοσίας, να σφετεριστεί τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας όχι μόνο της χώρας μας αλλά και της Λιβύης, δεν θα αποφέρουν κανένα αποτέλεσμα» υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ 
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top